Konfiguracja programow do sciagania aplikacji w blueconnect

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Daniel
Początkujący użytkownik forum

Konfiguracja programow do sciagania aplikacji w blueconnect

Post autor: Daniel »

Witam serdecznie, od niedawna jestem posiadaczem blueconnect (modem simens es 75) Wszystko dziala bez zarzutu, ale nie moge sciagac wszelkich aplikacji za pomoca tak znanych programow jak emule czy kazaa. Pojawia mi sie caly czas komunikat nie jestes podlaczony do serwera. W czym tkwi problem? Czy era blokuje mozliwosc pobierania aplikacji przez programy izywajace okreslonych portow?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Konfiguracja programow do sciagania w blueconnect

Post autor: Szadzik »

Daniel pisze:...nie moge sciagac wszelkich aplikacji za pomoca tak znanych programow jak emule czy kazaa. Pojawia mi sie caly czas komunikat nie jestes podlaczony do serwera.
Problem polega na tym, że masz IP niepubliczne i będziesz blokowany przez serwery. Jesli chodzi o emule to da się połączyć, tyle że będziesz miał Low ID, musisz trochę dłużej poczekać na połączenie.
Co do tego publicznego IP to niestety w Erze nie ma niestety możliwości wykupienia.
Back to the Future ;)
ODPOWIEDZ