Cienki jestem i tyle
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Cienki jestem i tyle
Przepraszam jesli sie to juz powtarzalo...Ale mam klopot z mobilnym dostepem do sieci.Podlaczylem SE T68i za pomoca Bluetootha do lapa i w koncu udalo mi sie zmusic to ustrojstwo do dzialania,zastrzegam ze jest to dla mnie temat tabu i zanim doszedlem ze nie laczyl mi sie bo wpisywalem numer *99***1 lub 2 # ,a u mnie ma byc 5....Ale w koncu dziala tylko wszyscy tu pisza o transferach rzedu 20 kB a ja mam zaledwie 1,2...tyle mi pokazuje po polaczeniu w zasobniku....Co moze byc przyczyna..A ha łącze sie przez Heyah.
Z góry dziekuje i Pozdrawiam wszystkich
Z góry dziekuje i Pozdrawiam wszystkich
Lap + Bluetooth + SE K600i
Nokia 6111
WYGRYWA SONY ERICSSON
PRZYSZ?O?? JEST JASNA....PRZYSZ?O?? TO POR?CZ
Nokia 6111
WYGRYWA SONY ERICSSON
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Cienki jestem i tyle
Nie patrz na to co pokazuje w zasobniku. Ściągnij Operę i zacznij ściągać jakiś plik, będzie Ci pokazywała rzeczywisty transfer. Opera jest dobra do GPRSu bo ma wbudowany akcelerator.Slavny pisze:...wszyscy tu pisza o transferach rzedu 20 kB a ja mam zaledwie 1,2...tyle mi pokazuje po polaczeniu w zasobniku
Back to the Future 

- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przyczyną może być twój telefon. Nie wiem jakie on osiąga transfery, może rzeczywiście masz więcej niz te 1,2 kB/s, ale nie licz na więcej niż 4-5 kB/s. Ten telefon ma tylko GPRS, a poza tym nie jest najnowszy.[/b]Slavny pisze:wszyscy tu pisza o transferach rzedu 20 kB a ja mam zaledwie 1,2... Co moze byc przycza?
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Użytkownik forum
Hmm wiec zainstalowalem opere i zaczalem sciagac specjalnie jakas MP3 z www.wp.pl .Pokazalo w transferach 4,0kB potem spadlo do 1,1 i pomalu roslo az stanelo na 3,2. Czy to znaczy ze to jest jego maks i nie mam co wiecej kombinowac?
Nokia 6111
WYGRYWA SONY ERICSSON
Nokia 6111
WYGRYWA SONY ERICSSON
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Oczywiście że tak. GPRS może teoretycznie osiągać do ok. 7kB/s, ale to jest w warunkach "laboratoryjnych". W rzeczywistości w naszych sieciach jest to 5-6 kB/s, ale może on być mniejszy przy małym zasięgu, złej pogodzie czy mniejszych możliwościach telefonu. Radziłbym też korzystać z jakichś programów przyspieszających sciaganie, bo same przeglądarki często nie wykorzystują pełnych możliwości łącza.[/b]
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Użytkownik forum
OK.Wielkie dzieki za pomoc i szybkie odpowiedzi.
Greetings from 3CITY ...
Greetings from 3CITY ...
Nokia 6111
WYGRYWA SONY ERICSSON
Nokia 6111
WYGRYWA SONY ERICSSON