Huawei a Vista i Service Pack 2

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
abc

Huawei a Vista i Service Pack 2

Post autor: abc »

Witam

Podczas zawierania umowy na internet bezprzewodowy
w salonie udzielono mi rady, ze jesli mam Viste,
to zebym nie instalowala Service Pack'a, bo moge miec problemy.
Nie instaluje wiec, lecz nie moge korzystac z automatycznej
instalacji aktualizacji, musze tego pilnowac, jest to niewygodne
i mnie wkurza.

Moze ktos ma ten sam problem co ja, albo moze inni zainstalowali
SP 2 i wszystko dziala sprawnie.
Prosze o wypowiedzi.

Pozdr.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Huawei a Vista i Service Pack 2

Post autor: Engelbert »

Jeśli piszesz o Viście, to raczej SP1, bo SP2 jeszcze Microsoft nas nie doświadczył ;)
Jeśli instalujesz wszystko z listy aktualizacji oprócz dodatku SP1, to praktycznie prawie masz już SP1. Zawsze możesz zaryzykować, a jak coś pójdzie nie tak odinstalować uaktualnienia lub przywrócić system do stanu sprzed aktualizacji. Jeśli chodzi o bezpośrednie odniesienie się do słów osoby z salonu - być może to po prostu ściema, a być może o2 (bo chyba z tej sieci korzystasz?) ma aplikację, ew. paczkę sterowników, która gryzie się z SP1. Nie przekonasz się póki nie spróbujesz ;)
abc

Engelbert pisze:Jeśli piszesz o Viście, to raczej SP1, bo SP2 jeszcze Microsoft nas nie doświadczył ;)
Wyglada tak:
Security Update for Microsoft XML Core Services 4.0 Service Pack 2 (KB936181)
jest na kompie i czeka na instalacje, a poza tym wszystko inne instaluje i problemow nie mam.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

abc, to nie jest Service Pack do Visty tylko do XML Core Services :) Sprawdź prawy na Komputer -> Właściwości czy przypadkiem nie masz już SP1 ;) (zaraz pod "wszelkie prawa zastrzeżone").
abc

Pod wszelkie prawa zastrzezone mam aktywny Upgrade Windows Vista i tam nie ma wzmianki o SP1.
Domyslam sie, ze SP nie sciaga sie jako aktualizacja, tylko trzeba samemu pobrac. Ok, w takim razie moge zainstalowac to, co tak dlugo omijam wielkim lukiem, heh :zdziwko:

Dzieki :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

abc pisze:Domyslam sie, ze SP nie sciaga sie jako aktualizacja, tylko trzeba samemu pobrac.
Różnie to bywa. SP1 jest na Windows Update, ale samoistnie instaluje się po spełnieniu paru warunków. Np: http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=8541
ODPOWIEDZ