WiFi+blueconnect

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
errB
Początkujący użytkownik forum

WiFi+blueconnect

Post autor: errB »

Witam!
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Blueconnecta. Mam w domu PC i laptopa. Na PC jest WiFi osiedlowe,na laptopie Blueconnect. Czy istnieje możliwość,abym podłączył się (jak jestem w domu) do mojej sieci osiedlowej? W blueconnect łącze sie za pomocą Globetrotter Fusion + (PCMCIA). Na laptopie jest Windows XP Prof. Napiszcie jak to zrobić,
pozdrawiam
damis
Stały użytkownik forum

Re: WiFi+blueconnect

Post autor: damis »

errB pisze:Witam!
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Blueconnecta. Mam w domu PC i laptopa. Na PC jest WiFi osiedlowe,na laptopie Blueconnect. Czy istnieje możliwość,abym podłączył się (jak jestem w domu) do mojej sieci osiedlowej? W blueconnect łącze sie za pomocą Globetrotter Fusion + (PCMCIA). Na laptopie jest Windows XP Prof. Napiszcie jak to zrobić,
pozdrawiam
Musisz uruchomić GlobeTrotter Mobility Manager. W setupie (taki mały śrubokręcik w górnej części okna) stwórz sobie nowy profil połączenia. Wskaż na WLAN. Przeskanuj dostępne sieci, podłącz się do osiedlówki i enjoy :)

pozdrawiam
errB
Początkujący użytkownik forum

Re: WiFi+blueconnect

Post autor: errB »

już sobie poradziłem [; thx topic można zamknąć
Zablokowany