problem z łącznością
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z łącznością
mam problem z połączeniem z netem,posiadam globtroter mobilitymanager edge(orange) i co jakiś rozłącza mi się muszę zrobić reset i jest ok(do czasu) ashampoo antivirus wykrył mi coś takiego infekcja: TR/Tool.Wpakill.F nie znam się na tym zupełnie i proszę o pomoc co z tym zrobić jak usunąć i co to jest???
jak polepszyc, ale zeby nie...
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Re: problem z łącznością
Jeśli wykrył to znaczy że potrafi też usunąć. Usunął?marlonok napisał:
ashampoo antivirus wykrył mi coś takiego infekcja: TR/Tool.Wpakill.F
Poza tym możesz użyć systemowej aplikacji "Przywracanie systemu"
- przywrócisz stan systemu do wcześniejszej daty gdy wszystko działało normalnie.
(Dodano 2008-08-03 10:57)
Tool.Wpakill wskazuje na program narzędziowy użytkownika i nie widzę tu związku z rozłączaniem od sieci.
Informacje dodatkowe:
A Closer Look at Windows XP Product Activation
Genuine windows Activation - The Ethical Hacking
Ostatnio zmieniony 2008-08-03, 09:56 przez KrissTofferr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To nie jest dobre do końca rozwiązanie.KrissTofferr pisze:Poza tym możesz użyć systemowej aplikacji "Przywracanie systemu"
- przywrócisz stan systemu do wcześniejszej daty gdy wszystko działało normalnie.
Ja bym wywalił managera połączeń i zastosował dial-up lub któryś z programów z naszego forum. Dobrą popularnością cieszy się program Top_NetInfo janek222 .
Oczywiście usunął podejrzany plik.
-
nie umiem tego zrobićJaco pisze:Ja bym wywalił managera połączeń i zastosował dial-up lub któryś z programów z naszego forum. Dobrą popularnością cieszy się program Top_NetInfo janek222 .

gdy próbuje połączyć się bez resetu kompa wyświetla mi się taki komunikat: Firmware response out.Please restart globetrotter mobility manager.If the problem still exists ,reboot the system.Make sure that the most current divers and firmware are being used. Network.Error[session management]activation rejected reason unspecified. Co mam zrobić

- Jaco
Ale czego? Zrobić dial-up? Masz przecież wspaniały opis z obrazkami w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>.marlonok pisze:nie umiem tego zrobić
Usuwając menadżera usunąłeś zapewne sterowniki które trzeba zainstalować.
-
ale ja niczego nie usuwałem(chyba) nie znam się na tym to nie ruszam,było dobrze a od pewnego czasu zaczęło się tak robićJaco pisze:Ale czego? Zrobić dial-up? Masz przecież wspaniały opis z obrazkami w »FAQ«.marlonok pisze:nie umiem tego zrobić
Usuwając menadżera usunąłeś zapewne sterowniki które trzeba zainstalować.

- Jaco
Usunąłeś tego wirusa? Proponuję przeskanować kompa dobrym antywirusem on-line.
Zainstaluj tylko sterowniki do modemu. Zrób dial-up i się połącz.
Ale po co cały program instalowałeś?marlonok pisze:odinstalowałem cały program,zainstalowałem jeszcze raz i nic się nie zmieniło,
Zainstaluj tylko sterowniki do modemu. Zrób dial-up i się połącz.
-
wirusa usunąłem,ale dla pewności przeskanuje kasperskim online ok?Jaco pisze:Usunąłeś tego wirusa? Proponuję przeskanować kompa dobrym antywirusem on-line.
wrzuciłem płytę dołączoną do zestawu i już,a ten dial-up to potrzebny jest?Troszkę o tym czytałem,że można,ale nie trzeba(ale pewnie i tak ,bym coś zepsuł)Jaco pisze:Zainstaluj tylko sterowniki do modemu. Zrób dial-up i się połącz.

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
MKSem też możesz.marlonok pisze:dla pewności przeskanuje kasperskim online ok?
Wygrzeb z tej płyty stery, zainstaluj na nowo modem. Nie instaluj aplikacji. I zrób dial upa.marlonok pisze:wrzuciłem płytę dołączoną do zestawu i już,a ten dial-up to potrzebny jest?
Taka sytuacja jest w nocy i w dzień? Może przeciążenia nadajnika?marlonok pisze:co jakiś rozłącza mi się muszę zrobić reset i jest ok(do czasu)
- Jaco
No właśnie a my szukamy przyczyn w samym połączeniu. Jak z zasięgiem ?Sundance_kid pisze:Może przeciążenia nadajnika?
-
przeskanowałem kasperskim i jest ok(system czysty)
,tego nie wiem.
czarna magiaSundance_kid pisze:Wygrzeb z tej płyty stery, zainstaluj na nowo modem. Nie instaluj aplikacji. I zrób dial upa.

nie ma znaczenia,nieraz jak się połączę działa 15minut,a niekiedy nawet kilka godzin i jest okSundance_kid pisze:Taka sytuacja jest w nocy i w dzień? Może przeciążenia nadajnika?
zasięg mam różnie od 80% do 100% zależy od pogody,dzwoniłem do wsparcia technicznego z orange i u nich jest ok(wszystko się łączy,nie ma przekroczonego limitu)zgłoszenie przyjęte sprawdzą u siebie,konsultant podpowiedział mi że,może jakiś program,który mam zainstalowany"przeszkadza" w połączeniu,ale jak to sprawdzićJaco pisze:Jak z zasięgiem ?

Ostatnio zmieniony 2008-08-19, 21:01 przez marlonok, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
To lepiej sam już nic nie rób. Może masz kogoś znajomego kto lepiej zna się na tych sprawach. Jeśli masz niedaleko do jakiegoś salonu orange możesz tam pójść i poprosić o pomoc. Tak na odległość mniej zaawansowanym użytkownikom ciężko pomóc.marlonok pisze:ale jak to sprawdzić,tego nie wiem.