Witajcie:)
Zakupiłem w erze na początku marca modem zewnętrzny Huaweii E220 blueconnect. Posiadam system Vista Premium i tu zaczynają się schody. W marcu podłączyłęm modem wejściem usb nie było kłopotów system go wykrył zainstalował i działał bez większych problemów. Ostatnio Laptop wymagał formatowania i zaczął sie horror:( po zainstalowaniu wszystkich sterowników wewnetrznych i załadowaniu systemu podłączyłem modem żeby go zainstalować.
Dzieje się następująca rzecz system wykrywa modem jako dysk wymienny po czym mija 5sekund i modem zostaje wyrzucony wygląda to tak jak bym wyciągnął z gniazda sprzęt usb a modem nadal pozostaje wetknięty w gniazdo. I po chwili komputer znów wykrywa nowy sprzęt usb i po 5sek znów go usuwa. Z początku myślałem że to wina modemu, i że ma za mało prądu więc wykorzystałem wtyczke, dołączoną do zestawu, która podłączana jest do 2 portów usb. Ale niestety to też nie pomogło.
Postanowiłem sprawdzić modem na innym systemie na XP działa bez problemów i na Viscie Basic także się instaluje nie chce współpracować z Premium. Próbowałem wszystkiego łacznie z telefonem do BOK ale też nic.
Prosze was jeśli kto kolwiek miał taki problem i rozwiązał go to prosze o pomoc z góry wam dziekuje.
Pomocy!!! Huawei E220
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- los3r
- Początkujący użytkownik forum
Re: Pomocy!!! Huawei E220
Ja miałem podobny problem z tym modemem do czasu aż całkowicie przestał działać. Komputer musiał pracować kilka godzin ażeby modem łaskawie się włączył. Wczoraj komputer przestał w ogóle go wykrywać, a po podłączeniu modemu dioda pracy nawet nie drgnie. Dziś jadę z nim do salonu, ciekawe czy na czas naprawy dostanę jakiś modem zastępczy...