witam was:)
mam taka sytuacje ze dostaje internet z sieci osiedlowej droga kablowa przez rj45. mam do tego podlaczony bezposrednio komputer. ale mam rowniez laptopa i chcialbym tam miec internet wifi. musze cos kupic ale nie wiem co. wazne zeby bylo jaknajtansze. nie wiem co potrzebuje zeby mi to wszystko dzialalo. mam nadzieje ze starczy mi WR340GD ale nie wiem czy nie potrzebuje WA501G albo WR541G
Moze warto kupic troche drozszego Edimaxa?
proszę o pomoc:)
na desktopie chcę miec kablowo na lapie wifi. wazne zeby bylo jaknajtaniej. musi byc zasieg na cale mieszkanie ok 70m2. te nadajniki co podalem chyba zupelnie starcza co? pewnie bede mogl jeszcze odkrecic antenke:)
ktory router?
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: ktory router?
adrianet, po pierwsze potrzebujesz routera z AP a nie samego AP - więc podlinkowany przez ciebie Edimax odpada.
Po drugie nie wiem czy twój dostawca limituje TTL. Jeśli tak to najtańsze routery sobie nie poradzą, potrzeba co najmniej jakiegoś Edimaxa BR-6xxx z AP (powinien mieć możliwość modyfikacji TTLa).
Natomiast jeśli limitu TTLa nie ma to może być WR340GD
Po drugie nie wiem czy twój dostawca limituje TTL. Jeśli tak to najtańsze routery sobie nie poradzą, potrzeba co najmniej jakiegoś Edimaxa BR-6xxx z AP (powinien mieć możliwość modyfikacji TTLa).
Natomiast jeśli limitu TTLa nie ma to może być WR340GD
zapytalem sie administarota o to TTL. skonczylo sie tak zabronil mi podlaczyc dwoch komputerow na raz:(
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Bez sensu, ale pewnie jest w regulaminie. Cóż, tak to już jest.adrianet pisze:skonczylo sie tak zabronil mi podlaczyc dwoch komputerow na raz:(