n70-laptop-bt-problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
n70-laptop-bt-problem
Taaaakich tematów widzialem juz tu mnóstwo, wiec prosze szanowną administracje by nie zamykała wcześnie tego tematu, bowiem rozwiązania podobnych tematów nic nie dały.
Kilka dni temu zabrałem od mamy nokie n70, postanowiłem połączyć tel z lapopem tak aby komórka udostępniała net (bluesoleil), udało mi się.
Nastepnego dnia stwierdziłem, ze wkurza mnie głupi soft orange, wieć zflashowałem tel, i w tej chwili mam czysty soft n70. Wszytsko fajnie pieknie, tylko teraz nie moge połączyć się z laptopem, tzn moge wysyłać pliki, ale nie moge udostępnić neta. Przy łączeniu błąd: 734 protokół kontrolny pamięci połączeń PPP został zakończony.
Co zrobiłem? :
- wpisałem inicjację :at+cdgcont=1,"IP","internet" - błąd 678 : komputer zdalny nie odpowiedział
- łączyłem sie przez numer: *99***1#, *99# - nic - błąd: 734 protokół kontrolny pamięci połączeń PPP został zakończony.
- Oczywiście skonfigurowałem połączenia internetowe http://ustaw.orange.pl/
( internet w komórce działa)
Na prawdę nie mam pojęcia co zrobić, wydaję mi sie że coś trzeba zmienić w komórce, ale nie wiem.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Kilka dni temu zabrałem od mamy nokie n70, postanowiłem połączyć tel z lapopem tak aby komórka udostępniała net (bluesoleil), udało mi się.
Nastepnego dnia stwierdziłem, ze wkurza mnie głupi soft orange, wieć zflashowałem tel, i w tej chwili mam czysty soft n70. Wszytsko fajnie pieknie, tylko teraz nie moge połączyć się z laptopem, tzn moge wysyłać pliki, ale nie moge udostępnić neta. Przy łączeniu błąd: 734 protokół kontrolny pamięci połączeń PPP został zakończony.
Co zrobiłem? :
- wpisałem inicjację :at+cdgcont=1,"IP","internet" - błąd 678 : komputer zdalny nie odpowiedział
- łączyłem sie przez numer: *99***1#, *99# - nic - błąd: 734 protokół kontrolny pamięci połączeń PPP został zakończony.
- Oczywiście skonfigurowałem połączenia internetowe http://ustaw.orange.pl/
( internet w komórce działa)
Na prawdę nie mam pojęcia co zrobić, wydaję mi sie że coś trzeba zmienić w komórce, ale nie wiem.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Re: n70-laptop-bt-problem
a) Telefon pewnie sparowałeś ponownie ale przypomnij sobie jakie ustawienia dotyczące BT były w tel. przed flashowaniem.
b) Sprawdź możliwe przyczyny błędów Dial-Up według Error messages in Network Connections.
c) Sprawdź kod rozłączenia +ceer w terminalu po ostatniej nieudanej próbie połączenia ale najpierw usuń tymczasowo komendę Reset z rejestru.
b) Sprawdź możliwe przyczyny błędów Dial-Up według Error messages in Network Connections.
c) Sprawdź kod rozłączenia +ceer w terminalu po ostatniej nieudanej próbie połączenia ale najpierw usuń tymczasowo komendę Reset z rejestru.
-
ad. 1 Oczywiście sparowałem, konfiguracja bt w tej nokii jest tak okrojona że nie ma co tu zmieniać.
ad. 2 - z tego wynika że telefon nie ma internetu - co jest nie prawdą
ad. 3 - reset usunięty, tylko jakbyś mógł powiedzieć jak sprawdzić ten kod rozłączenia, bo w googlach nie znalazlem
ad. 2 - z tego wynika że telefon nie ma internetu - co jest nie prawdą
ad. 3 - reset usunięty, tylko jakbyś mógł powiedzieć jak sprawdzić ten kod rozłączenia, bo w googlach nie znalazlem

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Spróbuj tego : http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=107789#107789
[ Dodano: 2008-08-14, 14:25 ]
[ Dodano: 2008-08-14, 14:25 ]
Słabo szukasz http://support.microsoft.com/kb/318718/pltrytu pisze:tylko jakbyś mógł powiedzieć jak sprawdzić ten kod rozłączenia, bo w googlach nie znalazlem
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
trytu,
Objasnienie kodów zwracanych przez AT+CEER jest w manualu:
[pdf] AT Command Set For L55 Siemens Mobile Phones And Modems 670KB
Objasnienie kodów zwracanych przez AT+CEER jest w manualu:
[pdf] AT Command Set For L55 Siemens Mobile Phones And Modems 670KB
-
-Jaco pisze:Spróbuj tego : http://www.bez-kabli.pl/v...p=107789#107789
trytu pisze:- wpisałem inicjację :at+cdgcont=1,"IP","internet" - błąd 678 : komputer zdalny nie odpowiedział
Już z tym kombinowałem
POZATYM :Jaco pisze:Słabo szukasz http://support.microsoft.com/kb/318718/pl
Kod: Zaznacz cały
Informacje zawarte w tym artykule dotyczą:
Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
A ja nadal nie wiem jak uzyskać kod rozłączenia +ceer

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Wobec powyższego tu może leżeć problem.trytu pisze:wieć zflashowałem tel,
Robiłeś kwerendę modemu?
-
Nie robiłem, wczoraj popsułem tego laptopa 
Instalowałem servicepacka 2 (1h), i zaczęły sie sypać blue screeny przy bootowaniu systemu.
Za jakieś 5 min konczy sie instalacja windy, za 20 min dam odp. Może sie naprawi samo
Pozatym wpadłem na kilka pomysłów zobaczymy.
Temat chyba nie ważny, laptop odmawia posłuszeństwa bluescreeny podczas botowania, mimo tego że laptop jest świeżo po formacie. A jutro wyjazd.

Instalowałem servicepacka 2 (1h), i zaczęły sie sypać blue screeny przy bootowaniu systemu.
Za jakieś 5 min konczy sie instalacja windy, za 20 min dam odp. Może sie naprawi samo

Pozatym wpadłem na kilka pomysłów zobaczymy.
Temat chyba nie ważny, laptop odmawia posłuszeństwa bluescreeny podczas botowania, mimo tego że laptop jest świeżo po formacie. A jutro wyjazd.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Po nieudanej próbie połączenia (lub ogólnie po rozłączeniu) zamykasz okno Dial-Up, utuchamiasz program HyperTerminal,trytu pisze:nie wiem jak uzyskać kod rozłączenia +ceer
wybierasz połączenie bezpośrednio do portu COMx (COM3 lub COM4 lub...),
wpisujesz komendę AT+CEER a modem zwraca odpowiedź:
+CEER: ??????????????
Dowiedziałem się że tel. Nokia odpowiadają na +CEER od razu w postaci tekstowego komunikatu
czyli w prostszy sposób niż jest to w tel. Siemens.
-
laptop "compaq notebook 100" zmartwychwstał o godzinie 1:28
Do konkretów odpowiedz ht na AT+CEER : OK
???????
Nie wiem może cos źle robie ;/
Próbuje sie połączyc przez bluesoleil wyskakuje blad 734 (PPP)
Następnie paruje laptopa z kom. odpalam HT wybieram com 10-connect-wpisuje komende : at+ceer-ok
Czyli NIBY wszystko ok?
Net nie działa podczas sesji na HT ;/
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-08-15, 07:23 ]
Poprawiłem troszku wyrażonko.
Do konkretów odpowiedz ht na AT+CEER : OK
???????
Nie wiem może cos źle robie ;/
Próbuje sie połączyc przez bluesoleil wyskakuje blad 734 (PPP)
Następnie paruje laptopa z kom. odpalam HT wybieram com 10-connect-wpisuje komende : at+ceer-ok
Czyli NIBY wszystko ok?
Net nie działa podczas sesji na HT ;/
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-08-15, 07:23 ]
Poprawiłem troszku wyrażonko.
Ostatnio zmieniony 2008-08-15, 06:21 przez trytu, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Chyba jednak nie usunąłeś polecenia "Reset" z tego klucza rejestru w którym jest opisany modem z którego korzystasz.trytu pisze:Do konkretów odpowiedz ht na AT+CEER : OK