mati_Snd pisze:muszę zalogować sie przez ten modem co dostałem z Orange ?
Jeśli Orange jest podobne do Neo to rejestrację można było przeprowadzić i z routera (trzeba było wpisać w użytkownika [email protected] i w hasło rejestracja zdaje się, ale głowy nie dam). Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ten jeden raz użyć ichniego modemu i przejść konfigurację wg ich oficjalnych wskazówek.
mati_Snd pisze:i jak ustawić ruter d-linka żeby chodził mi net ????
Witam wiec tak wyszyko zrobilem tak jak mialem zrobic jeden komp przez kabel drugi przez wifi tylko jest problem podczas gry moj brat gra w taka gre jak tibia i gra przez 5 minut i przez chwile nie ma internetu i tak po 5 sekundach spowrotem jest internet co to moze byc ze sie tak dzieje . I przepraszam za ta pisownie ale nie mam Polskich znakow
Posprawdzaj czy przypadkiem sieciówka wifi się nie wyłącza lub zwalnia w celu oszczędzania energii. Najlepiej wyłącz zezwolenie systemu na takie cuda (we właściwościach siecióki wifi w managerze urządzeń).
Można też spróbować ustawić adresację IP na statyczną, jeśli jest na DHCP.
no bo zobaczylem taka rzecz ze jak wchodzi sie na stronke jakasi sie nic nie robi przez 20 sekund to jak by neta nie bylo ap isze ze jest podlonczony
[ Dodano: 2008-08-14, 21:50 ]
Jo_gurt pisze:Posprawdzaj czy przypadkiem sieciówka wifi się nie wyłącza lub zwalnia w celu oszczędzania energii. Najlepiej wyłącz zezwolenie systemu na takie cuda (we właściwościach siecióki wifi w managerze urządzeń).
Można też spróbować ustawić adresację IP na statyczną, jeśli jest na DHCP.
NIe moge nigdzie znalezc nigdzie takich opcji jak zwalnianie w celu oszczednosci energi ;/
Manager Urządzeń -> właściwości sieciówki WiFi -> zakładka Zaawansowane i tam na liście poszukaj opcji związanych w jakiś sposób z energią, oszczędzaniem i zasilaniem.
no bo zobaczylem taka rzecz ze jak wchodzi sie na stronke jakasi sie nic nie robi przez 20 sekund to jak by neta nie bylo ap isze ze jest podlonczony
A zobacz czy nie masz w D-linku zaznaczonego czegoś w rodzaju "connect on demand" na zakładce WAN. Jeśli tak to zmień na keep alive lub coś podobnego - dokładnie nie pamiętam jak to się nazywa w D-Linkach.
Jo_gurt pisze:A coś takiego:
Connect mode select Always-on Manual Connect-on demand ?
I niech będzie Always-on
nic takiego nie mam
a co do ustawien sieciowki to w CAM when ac POwer jest do wyboru Enable albo Disable i jest ustawione na enable . A w Power saving mode jest Cam , Fast psp i max psp i tu mam ustawione na cam
mati_Snd pisze:CAM when ac POwer jest do wyboru Enable albo Disable i jest ustawione na enable . A w Power saving mode jest Cam , Fast psp i max psp i tu mam ustawione na cam
To wydaje się OK
Poziomy sygnału u brata są dobre?
jak biore myszke na ten monitorek z falami i pisze sila sygnalu bardzo dobra
[ Dodano: 2008-08-14, 22:38 ]
oczywiscie na brata komputerze
[ Dodano: 2008-08-15, 01:10 ]
tak samo jak dlugo nic nie robie na komputerze tzn siedze w internecie to wp rawym dolnym rogu gdzie jest ten monitor z tymi falami poakzuje ze mnie ma internetu a jak wejde w cos zwiazane z internetem to pisze ze jest polonczony