Czy istnieje cos takiego do mobilnego internetu

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bladykrzych
Początkujący użytkownik forum

Czy istnieje cos takiego do mobilnego internetu

Post autor: bladykrzych »

Witam, juz jakis ładny czas nie siedze w elektornice a szukam czegos takiego tz takiego urzadzenia, ktore pozwoli mi:

-W 100% procentach korzystac z internetu (głównie w centrum Łodzi) w miare szybkiego zeby dało sie sciagac pliczko około 8mb 10mb w senswonym czasie (15 minut max) i wpełni obsługiwało strony internetowe i jakis komunitakor internetowy. (programy p2p nie)

-Miało dosc dobra pamiec jakies 10 gb spokojnie mi wystarczy (moze byc mniej)

-Dosc czytelny (duzy) wyswietlacza. Bo raczej czytane stron w 160 na 190 nie jest fajne.

-Bateria max moze wytrzymac 24h (zeby ladowala sie przez usb)

Juz mowie o po co jest mi to potrzebne duzo czasu spedzam poza domem a potrzebuje miec dosc mobilne urzadzenia, ktore pozwoli sciagac mi muzyke w czasie jak np siedze w pracy (zablokowany intenet) albo jade tramwajem a potem bede mogł sobie jej przesłuchac.

Jednym słowem szukam urzadzenia, kotre dobrze obsługuje internet (strony internetowe głownie fora internetowe) i pozwoli sciagac mi na niego rzeczy. Głownie z rapidshera tez z płanych witryn jak beatport juno itp itd.

Teraz najwaznijsze cenna jaka moge dac to max naprawde max 1000zł. Wazne zeby tez nie była to jakas kolubryna tylko miesciła sie w kieszeni.

Czyli moze byc to telefon kosola do gry odtwarzacz mp3 albo palmtom. Byle by spełniało to czego pragne

Głównie musi scigac muzyke przesłuchiwac płyty on-line (chemical-records) i pozwalac mi jej słuchac oraz obsuługiwac strony www tak jak w domowym pc.

Panowie i Panie istnieje cos takiego i czy bedzie to działało w centrum łodzi.
Czekam na propozycje i czy jest to mozliwe aby w łodzi miec az tak mobilny internet na takim urzadzeniu.

NIE OCZEKUJE ODPOWIEDZI W STYLU UZYJ WYSZUKIWARKI. JAK JUZ MACIE TAK PISAC TO PODAJCIE KONKRETNEGO LINKA ALBO WSKAZÓWKI CO MAM WPISAC.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Czy istnieje cos takiego do mobilnego internetu

Post autor: Jaco »

bladykrzych pisze:NIE OCZEKUJE ODPOWIEDZI W STYLU UZYJ WYSZUKIWARKI. JAK JUZ MACIE TAK PISAC TO PODAJCIE KONKRETNEGO LINKA ALBO WSKAZÓWKI CO MAM WPISAC.
My też nie pragniemy słuchać twoich krzyków. Na forum nie piszemy dużymi literami. Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .
Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 09:35 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

bladykrzych pisze: Panowie i Panie istnieje cos takiego i czy bedzie to działało w centrum łodzi.
http://e-biznes.pl/inf/2008/23726,Swiat ... _Gdium.php poczytaj o tym urządzonku.

[ Dodano: 2008-08-17, 20:37 ]
Choc może to nie spełnia kryterium wielkości ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Może coś w guście Eten X800/M800? Tylko znowu kryterium ceny...
TomekW
Użytkownik forum

Post autor: TomekW »

Takie rzeczy to tylko w Erze :P

Mój Samsung spełnia większość wymagań, mały (choć do kieszeni nie wejdzie), po zakupie odpowiedniej baterii może długo działać, po doposażeniu w odpowiedni modem HSDPA ładnie ciągnie. Ekran ma 7" i 1024x600 więc i fajnie się czyta i pooglądać można.
Niestety cena w dobrej konfiguracji jest 3x większa.

W cenie którą chcesz przeznaczyć nic nie kupisz - co najwyżej iPhona 3G w z długą lojalką, ale on za to ma więcej ograniczeń niż zalet.
bladykrzych

Chłopaki fajne propozycje oby dwie mi sie podobaja Sundance_kid jednak rozmiar wielkosci kartki a4 skresla go odrazu (w kieszen go sobie nie wsade) a co do Etena wydaje sie przyjemny masz jakies doswiadczene z nim .

Mozecie mi powiedziec jedna rzecz jak sprawie sobie taki sprzet to co dalej czy jest sens ciagnac go na hotspotach czy trzeba w 100% zainwestowac w jakiegos iplusa czy bluconecta.

Tak naprawde w dordze do pracy musze z jednego konca miasta jechac na drugi.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

TomekW pisze:Takie rzeczy to tylko w Erze
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/iphone3g
TomekW
Użytkownik forum

Post autor: TomekW »

bladykrzych, skoro chcesz używać netu w czasie podróży to zostaje Ci tylko łączność komórkowa, WiBro jeszcze u nas nie ma.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

bladykrzych pisze:a co do Etena wydaje sie przyjemny masz jakies doswiadczene z nim .
Nasz Łaskawie Panujący Admin BliSki ma odrobinę starszy model - M700. Popytaj go :)
bladykrzych

Dobra to juz wiem ze na 100% musi to byc jakis palmtop teraz mozecie powiedziec mi jakie on musi spełniac parametry zeby maił to czego pragne.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Ja bym polecał Toshibę G900 za rozsądne 840-1000 zł. Z kartą pamięci trochę gorzej bo obsługuje tylko 2GB. Ale czyta pamięci USB do 16 GB na pewno bo sprawdzałem.
K L I K
bladykrzych

Kolego trafiłes w moje gusta w 1000000000%. Dokładnie szukałem czegos takiego w tym stylu. Ale mam pytanie wiem ze moze troche lamerskie ale jak tam wpakowac modem od bluconnecta albo innych iplusów (bo nie wiem jak to działa czy gdzies to sie pakuje) i co masz na mysli mowiac ze pamiec usb mowimy tu o pendrivie. Czy jak bo nie kumam.

Dobra wiem pytania dziwne ale nie znam na nie odpowiedzi.
McCool
Użytkownik forum

Post autor: McCool »

Modem jest w środku. Nic, poza kartą SIM wpakowywać nie musisz.
ODPOWIEDZ