Toshiba G900 a internecik w Lodzi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Toshiba G900 a internecik w Lodzi
Dobra planuje zakup tego o to cuda techniki Toshiba G900 i dreczy mnie jedna mysl jak to bedzie sprawował sie internet w centrum łodzi.
Glownie mnie ciekawi od czego to zalezy operatora sieci nadajnikow i jaki operator jest najlepszy głownie chodzi mi o stabilnosc i nie ukrywam trafnsfer dzienie bede scigał jakies 30mb dannych.
Glownie mnie ciekawi od czego to zalezy operatora sieci nadajnikow i jaki operator jest najlepszy głownie chodzi mi o stabilnosc i nie ukrywam trafnsfer dzienie bede scigał jakies 30mb dannych.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Toshiba G900 a internecik w Lodzi
A ile będziesz wysyłał? bo jeżeli ściąganie to około 1GB na miesiąc wystarczy a wysyłanie?bladykrzych pisze:dzienie bede scigał jakies 30mb dannych.
Najlepiej by było sprawdzić za pomocą prepaidów który operator jest najlepszy w danej okolicy ale to wymaga telefonu (G900) bez simlocka (do kupienia za 888 zł na aledrogo z gwarancją 24 mies.)
Nie pomagam na PW!
-
Wysyłac to raczej nie (moge smiało z domu tak mam z kabelka). Głownie zalezy mi na zassssysaniu z sieci tak jak pisałem dzienie to bedzi około 30mb danych Czyli tygodniowo tak około 120 mb. Pre paid chyba odpada bo jak mam placic za 1mb 0,30 zł czyli 100mb daje 30 zł. Wiec na m-ce bede musiał na same karty wydac 100 zł.
za jakies 400mb
W sumie 1gb by mi wystarczył w 100% i miał bym jescze zapas na serfowanie po sieci.
Tylko własnie dreczy mnie jedno kto ma w łodzi najlepszy zasieg i jak oferta dla mnie bedzie najlepsza dla osoby ktora potrzebuje 1gb i zeby mogła sobie dokupic transfer jak ten mu sie skonczy. Tak brzmi włąsnie moje pytanie.
Z tego co widze i czytam to iplus wydaje sie fajny 60 zl za 1gb ale jak on spisuje sie w ldz.

W sumie 1gb by mi wystarczył w 100% i miał bym jescze zapas na serfowanie po sieci.
Tylko własnie dreczy mnie jedno kto ma w łodzi najlepszy zasieg i jak oferta dla mnie bedzie najlepsza dla osoby ktora potrzebuje 1gb i zeby mogła sobie dokupic transfer jak ten mu sie skonczy. Tak brzmi włąsnie moje pytanie.
Z tego co widze i czytam to iplus wydaje sie fajny 60 zl za 1gb ale jak on spisuje sie w ldz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale mnie chodziło tylko o przetestowanie konkretnego dostawcy, po wybraniu najlepszego decyzja o zakupie abonamentu (simdata, orange free na kartę, play ale tu chyba tylko abonament, blueconnect na kartę, wpmobi to wirtualny operator ale nie wiem na czyjej sieci)bladykrzych pisze:Pre paid chyba odpada
Transfer można w iPlusie dokupić (jak u innych to nie wiem).
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Na infrastrukturze Orangewojteks pisze:wpmobi to wirtualny operator ale nie wiem na czyjej sieci

HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Najrozsądniej jest najpierw zakupić pakiety prepaid trzech głównych operatorów (Plus, Orange, Era) i wybrać abonament najlepszego dostawcy. Lepiej stracić 60 zł niż "bulić" 2 lata abonamentu.bladykrzych pisze:[...] jak to bedzie sprawował sie internet w centrum łodzi.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Chojny Zatorze od 10 do 20 zapomnij o korzystaniu.bladykrzych pisze:Z tego co widze i czytam to iplus wydaje sie fajny 60 zl za 1gb ale jak on spisuje sie w ldz.
Zobacz jeszcze ofertę Playa. Możesz wziąść na tydzień na próbę. Umowa roczna, duży limit, tańszy od iPlusa.
[ Dodano: 2008-08-23, 20:47 ]
Wyglada na to, że Plus tylko to spełnia.bladykrzych pisze: Tylko własnie dreczy mnie jedno kto ma w łodzi najlepszy zasieg i jak oferta dla mnie bedzie najlepsza dla osoby ktora potrzebuje 1gb i zeby mogła sobie dokupic transfer jak ten mu sie skonczy.
A w jakiej sieci masz telefon i jaka opcja (abo, mix czy prepaid?)?
-
w tak taku juz od dobrych kilku lat. mor-kowa dobrze napisał trzeba bedzie kupic kila simek i zobaczy jak to bedzie banglało i jaka siec jest najlepsza a na koniec na 1 m-ce wybrac playa i przetestowac. Głowie to chodzi mi zeby działa od radogoszcza do milionowej.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
W Tej chwili według mnie najlepszą "finansowo-limitową" ofertę ma Play. Ale najlepiej jest kupić prepaidy do danych i popróbować. Jak masz abo w Plusie lub w Orange możesz wziąść stałkę jako usługe dodatkową. Działa tak samo jak oferta na 24 miechy tylko, że nie dostajesz modemu i możesz zrezygnować z usługi kiedy chcesz.
Duża rozpiętość. Prawie do Dąbrowy.bladykrzych pisze:Głowie to chodzi mi zeby działa od radogoszcza do milionowej.