Witam.
kupiłem ostatnio laptopa i chiałbym podzielic internet na 2 komputery...
chodzi o podzielenie internetu bezprzewodowo (wifi) w laptopie mam wbudowana bezprzewodową karte sieciową i viste. W koputerze stacjonarnym mam windowsa xp profesional i kupiłem do niego bezprzewodową karte d-linka DWL-G 122. ruter jaki posiadam to D-Link DI-524. Chodzi o to ze wyjcie od internetu mam w innym pokoju niż oba te komputery, czy istnieje możliwość zeby udostepnic na obu tych komputerach internet za pomoca wifi? Prosze o dokładnu opis jak to zrobić.
konfiguracja DI-524
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: konfiguracja DI-524
Podłącz zatem tam router (jeżeli pokoje nie są ze sobą znacznie oddalone, to sygnał WiFi spokojnie powinien dotrzeć) albo pociągnij kabel z tamtego pokoju.Radzik pisze:Chodzi o to ze wyjcie od internetu mam w innym pokoju niż oba te komputery
Linka do podziału łącza masz w moim podpisie.Radzik pisze:Prosze o dokładnu opis jak to zrobić.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: konfiguracja DI-524
heh jakos sie udało. łączy sie tylko problem jest taki ze jest tylko połączenie lokalne i komputery ssieciowane sa ale nie mam internetu