konfiguracja DI-524

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Radzik
Początkujący użytkownik forum

konfiguracja DI-524

Post autor: Radzik »

Witam.
kupiłem ostatnio laptopa i chiałbym podzielic internet na 2 komputery...
chodzi o podzielenie internetu bezprzewodowo (wifi) w laptopie mam wbudowana bezprzewodową karte sieciową i viste. W koputerze stacjonarnym mam windowsa xp profesional i kupiłem do niego bezprzewodową karte d-linka DWL-G 122. ruter jaki posiadam to D-Link DI-524. Chodzi o to ze wyjcie od internetu mam w innym pokoju niż oba te komputery, czy istnieje możliwość zeby udostepnic na obu tych komputerach internet za pomoca wifi? Prosze o dokładnu opis jak to zrobić.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: konfiguracja DI-524

Post autor: zDaleKi »

Radzik pisze:Chodzi o to ze wyjcie od internetu mam w innym pokoju niż oba te komputery
Podłącz zatem tam router (jeżeli pokoje nie są ze sobą znacznie oddalone, to sygnał WiFi spokojnie powinien dotrzeć) albo pociągnij kabel z tamtego pokoju.
Radzik pisze:Prosze o dokładnu opis jak to zrobić.
Linka do podziału łącza masz w moim podpisie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Radzik
Początkujący użytkownik forum

Re: konfiguracja DI-524

Post autor: Radzik »

heh jakos sie udało. łączy sie tylko problem jest taki ze jest tylko połączenie lokalne i komputery ssieciowane sa ale nie mam internetu :/
ODPOWIEDZ