Mam za zadanie zainstalować modem huawei E870 na lapku hp (seria dv6000) z vistą 32bit home premium (sic! nawet myszki tu nie mogę zainstalować a w necie nie ma sterów

No to liczę na jakąś pomoc

Moderator: Moderatorzy
Witam
Mam za zadanie zainstalować modem huawei E870 na lapku hp (seria dv6000) z vistą 32bit home premium (sic! nawet myszki tu nie mogę zainstalować a w necie nie ma sterów). Modem jest z plusa[...]
Wyświetla się jakiś błąd czy coś innego pisze?Szmit pisze:gdy każe mu zaaktualizować na stery z tego folderu to i tak nie może zainstalować.
Może trzeba było zostawić sobie folder ze sterownikami i właśnie jego wskazać jako źródło sterowników. Bo widać jakby te sterowniki co wskazujesz nie pasowały do Twojego modemu.Szmit pisze:Usuwałem iPlus manager, później wszystko co zostało w program files (znaczy pusty "iPlus" został bo nie da się tego usunąć), z menedżera urządzeń urządzenia związane z modemem i z rejestru.
To nie lepiej dokonać konfiguracji Mobile Connect? Robi to się następująco:Szmit pisze:Aplikacji mobile connect nie używałem bo trzeba ją konfigurować a iPlus manager działa od razu tylko trzeba za każdym razem odblokowywać "iPlus checker" którego blokuje windows defender.
Ja nie wiem, jak z iplusem, ale w porównaniu z aplikacją Orange, to Mobile Connect jest demonem szybkosci i stabilności. A funkcje ma w sumie podobne.To nie lepiej dokonać konfiguracji Mobile Connect?
Też tak myślę, co więcej na moim modemie (Huawei E630) aplikacja Plusa nie chciała wysyłać SMS'ów zaś program od Huawei wysyła bardzo ładnie.Peternus pisze:Ja nie wiem, jak z iplusem, ale w porównaniu z aplikacją Orange, to Mobile Connect jest demonem szybkosci i stabilności. A funkcje ma w sumie podobne
Poszukaj w tym wątku > Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów <Mikus777 pisze: gdzie znalezc w sieci ta aplikacje???????
Tak te aplikacje są niezależne od siebie. Ale uruchomiona może być w danech chwili tylko jedna z nich.Mikus777 pisze:czy po zainstalowaniu Mobile Connect'a ponownie wlaczyc aplikacje z orange i sprobowac instalacji, czy tez te 2 aplikacje sa od siebie niezalezne i wystarczy tylko jedna z nich???
Ilo bitowy system? 32 czy 64?maciek.bienias pisze:vista home premium
Ja używałem oprogramowania Plusa oraz Huawei (z tym, że nieco inny modem). Ale Oprogramowanie Huawei jet o wiele lepsze > Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów <maciek.bienias pisze:A to oprogramowanie od huawei to jest lepsze??