Połączenie Nokia E51 przez BlueTooth.

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Połączenie Nokia E51 przez BlueTooth.

Post autor: ja.michal »

Zacząłem używać swoją Nokię przez BT, ale trochę robi się to denerwujące to. Każdorazowe połączenie to wyskakuje mi komunikat na telefonie "Czy przyjmujesz połączenie od ". Jest opcja Tak i Nie. Zrozumiałbym to gdyby było to przy włączaniu BT na początku, ale to się wyświetla jak przechodzę do innego folderu na telefonie. Potrafi non stop wywalać ten komunikat. Mniej problemowe jest używanie kabelka, ale nie po to kupiłem BT.
Wie może ktoś jak ustawić to w telefonie, żeby o to nie pytał, żeby akceptacja była automatyczna lub tylko raz przy pierwszym podłączeniu BT?

[ Dodano: 2008-08-28, 02:39 ]
Z racji, że mnie bardzo to irytowało grzebałem w telefonie i wygrzebałem. Na czuja ale to to się okazało.

Pewnie się przyda innym.

Aby włączyć automatyczne akceptowanie połączenia z naszym komputerem/innym telefonem należy wejść w Menu -> Łącza -> Bluetooth -> Urządz. powiązane
Tutaj wybieramy połączone urządzenie i wciskamy Opcje. Wybieramy Autoryzowane i już telefon nie będzie pytał czy akceptować połączenie od tego np komputera.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Połączenie Nokia E51 przez BlueTooth.

Post autor: zDaleKi »

Nie wiem tylko czy HP to dobre miejsce, dlatego przenoszę do pozostałych problemów. :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Dokładnie o to chodziło - trzeba autoryzować urządzenie BT i wówczas komunikacja będzie rozpoczynała się automatycznie bez zbędnych pytań.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

ja.michal dzięki. Akurat mam e50 i ten sam problem. Nawet czasem podczas zgrywania zdjęć potrafił 3 razy się spytać czy przyjmę połączenie. Nie mam czasu żeby szukac w ustawieniach a tu jak na tacy podane :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Sundance_kid pisze:Nawet czasem podczas zgrywania zdjęć potrafił 3 razy się spytać
No właśnie mnie to lekko irytowało bo zgrywałem koło 400 zdjęć i pytał nonstop. :dobani:
Sundance_kid pisze:ja.michal dzięki.
Niema za co. ;)
ODPOWIEDZ