Orange zerwanie umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange zerwanie umowy
mam internet z orange. i mam taki problem że czasem mam normalnie transfer 24kbps a czasami mam tylko 2,3kbps a czasami mam w ogóle transfer 0.
i mam już tego dość. czy to może byc powód do wypowiedzenia umowy??
jak tak to jak toi "rozegrać"??
i mam już tego dość. czy to może byc powód do wypowiedzenia umowy??
Ostatnio zmieniony 2008-08-28, 18:09 przez michuuu92, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Orange zerwanie umowy
Powodów może być wiele:michuuu92 pisze:czasem mam normalnie transfer 24kbps a czasami mam tylko 2,3kbps
- przeciążone nadajniki
- raz łapiesz UMTS, innym razem EDGE, GPRS
- masz na myśli kb/s czy kB/s ?
Raczej nie, ponieważ operator nie gwarantuje Ci żadnej prędkości. Jeśli natomiast masz bardzo niskie transfery to możesz do nich podzwonić i pomęczyć, popytać, może coś utargujesz. Zrób sobie test prędkości na speedtest i napisz w zasięgu jakiej technologi jesteś, bo te 2 kpps to faktycznie mało.michuuu92 pisze:czy to może byc powód do wypowiedzenia umowy??
-
łapie EDGE mieszkam na <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> i innego neta mieć nie moge ;/ mam 4 kreski zasiegu na ile nie wiem.teraz wysyłanie i sciaganie mam po 0Kbps a po chwili mam 24Kbps jak sciagam cos z neta to mam 1,9kb/s pomimo ze mam okrojony transfer, kumpel tez ma z orange ale ma antene zewnetrzna i ma full zasięg to mu smiga pomimo że ma okrojony transfer ;/ nadajniki raczej nie przeciązone bo tutaj jest z 100 mieszkańców z czego 1/4 ma orange
Ostatnio zmieniony 2008-08-28, 18:09 przez michuuu92, łącznie zmieniany 1 raz.
- LuKaSh
Jak sam twierdzisz mieszkasz na wsi więc trzeba było wybrać cos z wyjściem na antene bo e220 nie mamichuuu92 pisze:kumpel tez ma z orange ale ma antene zewnetrzna i ma full zasięg to mu smiga
-
mieli tylko ten w salonie ;/
niestety ;/ i to mnie wkurza ;/
poza tym słyszałem że jest już internet szerokopasmowy satelitarny, jak to z tym jest?? kiedyś było D-star a teraz poodobnio jest dla indywidualnych klientów
niestety ;/ i to mnie wkurza ;/
poza tym słyszałem że jest już internet szerokopasmowy satelitarny, jak to z tym jest?? kiedyś było D-star a teraz poodobnio jest dla indywidualnych klientów

Ostatnio zmieniony 2008-08-28, 18:08 przez michuuu92, łącznie zmieniany 1 raz.
- LuKaSh
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zajrzyj do odpowiedniego działu, tam było parę dyskusji na ten tematmichuuu92 pisze:pozatym słyszałem że jest już internet szerokopasmowy satelitarny, jak to z tym jest?

-
aha ok dzięki.
a czy mozna w orange pominąc limity bo 500MB to przegięcie ;/
sposób to nie rozłączanie się z netem ale zauwazyłem że teraz sie automatycznie zrestartuje połączenie po jakims czasie. i czy wiecie jak mozna ominąć to??
a czy mozna w orange pominąc limity bo 500MB to przegięcie ;/
sposób to nie rozłączanie się z netem ale zauwazyłem że teraz sie automatycznie zrestartuje połączenie po jakims czasie. i czy wiecie jak mozna ominąć to??
Ostatnio zmieniony 2008-08-28, 18:07 przez michuuu92, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie można.michuuu92 pisze:a czy mozna w orange pominąc limity bo 500MB to przegięcie ;/
Kiepski sposób, nie zawsze działa.michuuu92 pisze:sposób to nie rozłączanie się z netem
Nie da sięczy wiecie jak mozna ominąć to??

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie. Nie masz w regulaminie zapisanej minimalnej prędkości jaką zapewnia Ci dostawca.michuuu92 pisze:czy to może byc powód do wypowiedzenia umowy??
Czasem może zdarzyć się błąd po stronie operatora i moze Ci nałożyć limit z opóźnieniem. Ale to są wyjątki. A nie ominiesz bo tak jak wcześniej napisałam dane zliczane są u operatora więc bys musiał zaatakowac jego systemmichuuu92 pisze:i czy wiecie jak mozna ominąć to??

Jedyne rozwiązanie to zwiększenie abonamentu.
Drogie to. W każdym szczególe.michuuu92 pisze:uż internet szerokopasmowy satelitarny, jak to z tym jest?