nie wiem sam co jest prawda a co nie ale wydaje mi sie ze wina nie lezy po stronie komputera/laptopa chociaz moze on w jakims stopniu wplywac na zachowanie modemu, wydaje mi sie ze problem lezy po strone budowy samego modemu ;p
oczywiscie nie odpowiednie warunki ktore dostarcza mu laptop powoduje jego niestabilna prace ( za male napiecie, za duza temp. itd) wszystko to powoduje jego nie stabilnosc, inne modemy nie maja takiego problemu np komorki.
Odnosnie problemow z zawieszaniem sie gc75e to ja znam tylko 2 sposoby na to:
1.wyjac modem z stacji i go ponownie wlozyc dziala za kazdym razem 100% skutecznosci

2.drugi sposob to pingowanie jakiego serwera tzn ja to robie w nastepujacy sposob (na maxa lamerski) start>uruchom>cmd
ping www.xyz.pl w czasie gdy wyswietlany jest wynik pingu to przyciskam klawisz z strzalka do gory i naciskam enter ;p powoduje to ze nie musze wpisywac co chwile ping www.xyz.pl poniewasz polecenie to zostaje zapisanie do pamieci podrecznej , gdy nic sie nie dzieje daje ctrl+c co odpowiada za przerwanie aktualnie uruchomionego procesu najczesciej to wyglada tak ze wpisuje ping www.wp.pl kilkam z 20razy do gory i enter a pozniej w odstepie nie calej sekundy klikam ciagle ctrl+c ,
cala ta akcja ma za zadanie wymuszenie na modemie zeby wyslal zapytanie do servera lub odebral pakiet danych najczesciej to dziala ta metoda powiecmy ze skutecznosc wynosi 80%