Problem z internetem w telefonie.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z internetem w telefonie.
Mam internet radiowy w sieci Orange (modem ED77). Owy modem chodzi na EDGE.
I problem polega w tym że gdy wkładam kartę z modemu do telefonu Sony Ericsson K800i nie mogę się połączyć z internetem. Próbowałem przez Operę i zintegrowaną przeglądarkę internetową która jest w telefonie i nic. Internet nie działa, mówiąc nie profesjonalnie.
Tym telefonem bez najmniejszego problemu łączyłem się ze stronami "www" z mojej karty abonamentowej.
Czy problem polega na konfiguracji telefonu? Pomóżcie, jeśli ktoś był by na tyle chętny mi pomóc to niech opisze jak to zrobić itp.
Z góry dziękuję za wszystkie wartościowe odpowiedzi.
Pozdrawiam Paweł.
I problem polega w tym że gdy wkładam kartę z modemu do telefonu Sony Ericsson K800i nie mogę się połączyć z internetem. Próbowałem przez Operę i zintegrowaną przeglądarkę internetową która jest w telefonie i nic. Internet nie działa, mówiąc nie profesjonalnie.
Tym telefonem bez najmniejszego problemu łączyłem się ze stronami "www" z mojej karty abonamentowej.
Czy problem polega na konfiguracji telefonu? Pomóżcie, jeśli ktoś był by na tyle chętny mi pomóc to niech opisze jak to zrobić itp.
Z góry dziękuję za wszystkie wartościowe odpowiedzi.
Pozdrawiam Paweł.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z internetem w telefonie.
Twoja karta abonamentowa też jest z orange?
jak wygląda ta karta modemowa??czy nie jest to zwykła karta sim?
ja także mam orange free 60zł za 1Gb tylko że bez modemu.jako modem wykorzystuję telefon i nie mam żadnych problemów
ja także mam orange free 60zł za 1Gb tylko że bez modemu.jako modem wykorzystuję telefon i nie mam żadnych problemów

-
Mam następujący problem... Chodzi o internetowe paczki MB w Plusie. Obojętnie jaką wielkość zamówię, czy jest to 20 czy 50MB, to... dane znikają mi w bardzo szybkim tempie...
Dla porównania mój znajomy również mający telefon w tej samej sieci, gdy kupi sobie pakiet danych 50MB starcza mu na wiele, wiele, WIELE dłużej, a i internetu w telefonie czy GG używa wiele częściej niż ja... W moim wypadku kilka krótkich połączeń z internet zabiera mi po KILKA MB!
Może jakieś ustawienia w telefonie muszę zmienić? Może jeszcze coś innego? Szukałem już różnych rozwiązań i tempo znikania danych z moich pakietów jest nadal zastanawiająco szybkie...
Jak temu zaradzić...?
Posiadam SE k750i.
Pozdrawiam.

Może jakieś ustawienia w telefonie muszę zmienić? Może jeszcze coś innego? Szukałem już różnych rozwiązań i tempo znikania danych z moich pakietów jest nadal zastanawiająco szybkie...

Posiadam SE k750i.
Pozdrawiam.
BoMel jakie masz ustawienia w telefonie? internet po GPRS czy może CSD?jeżeli to drugie to zmień bo ciągnie z kasy a nie pakietów 

-
Z tym też mam zagadkę... Bo konfigurowałem telefon automatycznie ze stronki Plusa i w nazwie ustawienia nie mam po "internet" GPRS... Mam po prostu "Internet". Nie wiem czy to ma jakiś wspływ... Pieniądze z konta mi nie znikają, to nie problem. PROBLEMEM jest to, że dane z pakietu zbyt szybko znikają... 

-
Już jest wszystko ok. Tak to jest karta sim.
Ustawiłem wszystko według tego: http://se-center.info/showthread.php?t=59454
I działa i internet i gg.
Dziękuje za odpowiedzi.
[ Dodano: 2008-08-30, 18:42 ]
Jeszcze jedno pytanie.
Czy za połączenie z internetem z komórki przez kartę od modemu ciągnie mi kasę?
Czy działa to na takiej samej zasadzie jak internet w komputerze? (Czyli nie bierze za transfer danych)
Jak to jest?
Ustawiłem wszystko według tego: http://se-center.info/showthread.php?t=59454
I działa i internet i gg.
Dziękuje za odpowiedzi.
[ Dodano: 2008-08-30, 18:42 ]
Jeszcze jedno pytanie.
Czy za połączenie z internetem z komórki przez kartę od modemu ciągnie mi kasę?
Czy działa to na takiej samej zasadzie jak internet w komputerze? (Czyli nie bierze za transfer danych)
Jak to jest?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli to karta do Internetu (z modemu abonamentowego) to działasz w ramach abonamentu więc kasy nie weźmie a tylko może limit zadziałać. Oczywiście zakładam że to połączenie po GPRS.Paweleczek1991 pisze:Czy za połączenie z internetem z komórki przez kartę od modemu ciągnie mi kasę?
Nie pomagam na PW!
-
A jest jakaś różnica po UMTS? I tak mam wyłączone połączenie 3G. A K800i nie ma EDGE więc muszę po GPRS. Więc jest wszystko ok? Z jakiej niby racji miałoby mi ciągnąć kasę jak nie byłby to GPRS? Czy to jest jakaś różnica?wojteks pisze: Jeżeli to karta do Internetu (z modemu abonamentowego) to działasz w ramach abonamentu więc kasy nie weźmie a tylko może limit zadziałać. Oczywiście zakładam że to połączenie po GPRS.
Ostatnio zmieniony 2008-08-30, 18:47 przez Paweleczek1991, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Przy połączeniu CSD płacisz za czas połączenia a nie za ilość przesłanych danych. A to połaczenie nie ejst wliczone w abonament.Z jakiej niby racji miało bym mi ciągnąć kasę jak nie był by to GPRS? Czy to jest jakaś różnica?
-
Mam wszystko ustawione według tego: http://se-center.info/showthread.php?t=59454
Działa to analogicznie do internetu. To mam wszystko dobrze ustawione? Czy nalicza mi opłatę?
[ Dodano: 2008-08-30, 19:51 ]
Mam rachunek za internet z góry ustalony. I wynosi on X kwotę. To chyba nie powinno naliczać... Z resztą nie wiem.
Działa to analogicznie do internetu. To mam wszystko dobrze ustawione? Czy nalicza mi opłatę?
[ Dodano: 2008-08-30, 19:51 ]
Mam rachunek za internet z góry ustalony. I wynosi on X kwotę. To chyba nie powinno naliczać... Z resztą nie wiem.