Ufo atakuje pisze:Ale masz jeszcze ATK20 z wyprowadzonym kablem, tyle że zbyt krótkim. Jak przejdziesz się tam z tym laptopem i podłączysz modem z tą anteną to jak wtedy chodzi internet?
Ale pisałem już wcześniej, że antena nie na żadnej wtyczki (gołe kable), do tego nie mam konektora do Optiona, a nie opłaca mi się go kupować.
Ufo atakuje pisze:Przecież masz już Icona a chyba nie korzystasz z UMTS/HSDPA.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pamiętaj, "co nagle to po diable". Za bardzo się spieszysz.

Po prostu wolę mieć modem schowany w laptopa.
Ufo atakuje pisze:Kabel wyjdzie taniej

Ale swoją drogą czasami przydał by się internet na dwa komputery, gdy przyjeżdża moja siostra z laptopem. Wtedy jest kłótnia o iplusa

Do tego mógłbym sobie np. wyjść na ławkę przed domem i dalej korzystać ze stabilnego internetu z anteny...
Do tego nie wiem, czy z tym ICONEM jest wszystko ok... Bo odinstalowałem dzisiaj IPLUSA (miałem jechać do salonu, ale jednak jadę jutro) i nie opłacało mi się go instalować na ICONA, jutro w salonie zainstaluje na HUAWEI. Więc teraz wziąłem swojego K800i, (mam pakiet 50MB w simplusie, nawet karty z iplusa jeszcze nie przełożyłem do telefonu) i przez moduł BT w lapku połączyłem się. Internet chodzi dużo lepiej niż na ICONIE - wg. mnie szybciej (na GPRSIE, bo UMTS przecież nie łapę, a ten telefon EDGE nie ma) chodzi szybciej, niż ICON, gdy "mówi", że pracuje na EDGE.... Do tego połączenie jest stabilne, nie wyskakuje wcale BŁĄD WCZYTYWANIA STRONY... Może ten modem jest uszkodzony w jakiś sposób??
[ Dodano: 2008-07-28, 16:24 ]
Na ICONIE jak włączyłem 5 kart do załadowania, to wyskakiwał we wszystkich błąd wczytywania strony i trzeba bylo kązdą po kolei odświeżyć. A teraz zrobiłem test (na k800) i kazałem mu otworzyć około 15 kart (z aukcjami). I w żadnej nie wyskoczył błąd, powoli się wszystkie załadowały...
[ Dodano: 2008-07-28, 16:27 ]
Do tego najniższy ping do allegro.pl jaki udało mi się uzyskać, to 314ms!! Myślę, że to dobry wynik na GPRS bez żadnej anteny, przez telefon.