Laptop i internet pomoc w wyborze

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kasia043
Początkujący użytkownik forum

Laptop i internet pomoc w wyborze

Post autor: Kasia043 »

Mam wielką prośbę. Niedługo mam zamiar zakupić laptopa, lecz kompletnie nie wiem jakiego. Chodzi o to, że przez jakiś czas będę musiała przebywać na wsi, gdzie nie mam zwykłego komputera, a wiadomo, że jak jest szkoła czy studia to bez internetu ani rusz. Na wsi wiadomo...internet dzieło szatana nikt nie posiada. Jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć, czy istnieje możliwość zakupienia takiego sprzętu, abym spokojnie mogła na wsi korzystać z internetu?

Ps. Błagam Was, piszcie zrozumiałym językiem, ponieważ kompletnie nie łapie się w tym temacie. (proszę o jakiś kosztorys całej zabawy)
Ostatnio zmieniony 2008-09-05, 19:37 przez Kasia043, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Laptop i internet pomoc w wyborze

Post autor: Sundance_kid »

Co do wyboru laptopa to zapytaj na forum http://forum.laptopy.info.pl/.

[ Dodano: 2008-09-05, 20:37 ]
Na jak dług będziesz na tej wsi przebywać? Jeżeli sporadycznie to może jakis prepaid i zakup telefonu z funkcją modemu?
Kasia043

Myślę, że dość długo będę tam przebywać. Chodziło mi o takie cudo, gdzie nie muszę martwić się o zasięg.
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: canidy »

Warto sprawdzić zasięg w miejscu gdzie masz przebywać. Jeżeli nie znasz nikogo z dostępem do takiego netu to może wystarczy jak przestudiujesz mapki zasięgu operatorów KLIK1. Oczywiście gwarancji, że tak jest w rzeczywistości nie ma. Może zamieszczone tu informacje cokolwiek pomogą KLIK2
A do czego oprócz internetu potrzebujesz laptopa i ile chcesz na niego wydać? Nowy czy używany?
Kasia043

Jak najbardziej nowy, a do czego potrzebuje? Właściwie do wszystkiego, codziennego użytku. Poza tym chciałabym korzystać również z niego i internetu w mieście, we Wrocławiu.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Kasia043, odnośnie wyboru laptopa:
- http://laptopy.yyy.pl (fajna lista kolego homzika z poniższego forum)
a jeśli jeszcze jakieś pytania to:
- http://forum.laptopy.info.pl (czasem nie działa lub działa odrobinę powoli, ale to problemy techniczne, które mam nadzieję niedługo zostaną zażegnane)
ODPOWIEDZ