Jak najtaniej to rozdzielić ??
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Jak najtaniej to rozdzielić ??
Witam!!
Chciałbym jak rozdzielic radiłówkę tylko mam około 100zł na to . (router + 15 m kabla )
Na forum znalazłem fajny router TP-Link WR340G za 70 zł z przesyłka , ale zauważyłem że ona ma tylko jedno wejście RJ-45 , a ja potrzebuje 2 x Rj-45 (dla laptopa i desktopa ) . Router ma pracowac w standardzie g - 54MB/s no i żeby miał te 2 wejścia rj-45 oraz żeby tryb pracy jak sie nie myle client .
I jak pózniej z ustawieniami tego routera tzn. ja mam przypisywanie IP po po macu , to w routerze mac mozna ustawić ??
Chciałbym jak rozdzielic radiłówkę tylko mam około 100zł na to . (router + 15 m kabla )
Na forum znalazłem fajny router TP-Link WR340G za 70 zł z przesyłka , ale zauważyłem że ona ma tylko jedno wejście RJ-45 , a ja potrzebuje 2 x Rj-45 (dla laptopa i desktopa ) . Router ma pracowac w standardzie g - 54MB/s no i żeby miał te 2 wejścia rj-45 oraz żeby tryb pracy jak sie nie myle client .
I jak pózniej z ustawieniami tego routera tzn. ja mam przypisywanie IP po po macu , to w routerze mac mozna ustawić ??
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Jak najtaniej to rozdzielić ??
Polecam TL wr543g. Ma 4 wyjćsia na lan więc powinno być oki:)Co do ustawieć to wpisz netconfig/all i tam masz wszystkie pozycje które muszisz wpisać w AP
Nie pomagam poza forum.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
WR340Gm ma 1 + 4 porty (WAN + LAN), ale nie ma trybu WISP (Client).
Także ta propozycja będzie najlepsza i najtańsza:
Także ta propozycja będzie najlepsza i najtańsza:
A i gwoli ścisłości to jest 54Mb/s a nie 54MB/sprzemek20011 pisze:wr543g
-
- Stały użytkownik forum
A cos lepszego od TL wr543g , tak do 100zł . Jeśli jest coś lepszego od tego Tp to bym prosił o napisanie w czym jest lepszy ?
Obecnie mam Gigabyte WP01GS i czy ten tp - link będzie lepiej odbierał sygnał ??
Obecnie mam Gigabyte WP01GS i czy ten tp - link będzie lepiej odbierał sygnał ??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Do 100zł ciężko o coś lepszego. Ewentualnie może OvisLink 5460 może.
Myślę, że podobnie.SEBA65310 pisze:Obecnie mam Gigabyte WP01GS i czy ten tp - link będzie lepiej odbierał sygnał ??
-
- Stały użytkownik forum
JA mam jeszce jedno otóż pytanie :
Mój ISP ma niezabezpieczone sieci , z tego co ja wiem zminiasz maca i mas zneta juz za darmo . A jak zakłada Ci neta to jak przyjezdża to antene zakłada i karte i juz mu wtedy internet działa . Oznacza to jezeli ja karte sonie kupię i antenę nastepna i tak zrobie to neta będę miał za freeko ??
Mój ISP ma niezabezpieczone sieci , z tego co ja wiem zminiasz maca i mas zneta juz za darmo . A jak zakłada Ci neta to jak przyjezdża to antene zakłada i karte i juz mu wtedy internet działa . Oznacza to jezeli ja karte sonie kupię i antenę nastepna i tak zrobie to neta będę miał za freeko ??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie kradniemySEBA65310 pisze:Oznacza to jezeli ja karte sonie kupię i antenę nastepna i tak zrobie to neta będę miał za freeko ??

-
- Stały użytkownik forum
Kto tu mówi o jakiejś kradzieży , ja chciałbym sie tylko do własnych ccelów tego dowiedzieć .
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Na czym te własne cele miały/mają polegaćSEBA65310 pisze:Kto tu mówi o jakiejś kradzieży , ja chciałbym sie tylko do własnych ccelów tego dowiedzieć .
![:]](./images/smilies/splash.gif)