Internet komorkowy a WoW :)

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Art666
Początkujący użytkownik forum

Internet komorkowy a WoW :)

Post autor: Art666 »

Typowa sytuacja.
Mała wies, malo ludzi, brak kabli :) Neostrade TEORETYCZNIE moge miec. Tzn kiedy na stronie NEO wpisuje numer tel okazuje sie ze moge miec neostrade.
Moj znajomy z tej samej wsi zamowil usluge i sie okazalo, ze w nocy na doslownie 5 minut moze pochodzic po internecie.
Czyli zakladam, ze u mnie bedzie to samo.
Pare dni temu pozyczylem od brata ciotecznego jego BLUE CONNECT. Mam zasieg GPRS, mimo ze jestem w zasiegu EDGE... Internet chodzi jak chodzi. Czyli wolno (38,4 kbps).
Zalezy mi na jakims w miare tanim rozwiazaniu, zeby przyspieszyc lacze.
Nie chodzi mi o superwysoki transfer sciagania plikow czy cus.
Zalezy mi glownie na niskim pingu.
Wiecie moze w jaki sposob moge u siebie pograc w WoWa??? Wiem tylko ze SkyDSL raczej do giercowania odpada.
Jestem raczej zielony w sprawach internetowych i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> (-> nie wiem - BYKOM STOP !) gdzie szukac... w FAQ (chyba bo nie czytalem dokladnie wszystkiego) nic o tym nie ma.
Z gory dziekuje za pomoc

Czyli krotko: Co kupic zeby moc zagrac w World of Warcraft :)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Internet komorkowy a WoW :)

Post autor: zDaleKi »

Do gier ani SkyDSL ani "internet komórkowy" się nie nadają.
Ciężko Ci coś doradzić, bo dużego wyboru nie masz.
Najlepsze pod względem gier teoretycznie jest neostrada - ale skoro chodzi tak jak to opisujesz, to może być problem.
Ostatnio zmieniony 2006-06-19, 12:16 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

Art666 pisze: Zalezy mi glownie na niskim pingu.
To raczej internet przez komórkę możesz wykreślić.
PING'i są "dosyć" wysokie.

Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej to Szukaj tematów na forum .
Trochę już o PING'ach było.
Będziesz miał przynajmniej jasność co do tego.

Poniżej tylko kilka:
Można jakos zmniejszyc ping?
Granie przez GPRS/EDGE/WLAN ???
wasze wyniki w PINGowani / UMTS/GPRS/EDGE ??

Pozdrawiam
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" :(
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić ;)
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kemott1 »

Kombinuj coś drogą radiową z miejscowości, która ma neostrade obok twojej miejscowości :wink:
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: canidy »

Art666 pisze:Pare dni temu pozyczylem od brata ciotecznego jego BLUE CONNECT. Mam zasieg GPRS, mimo ze jestem w zasiegu EDGE... Internet chodzi jak chodzi. Czyli wolno (38,4 kbps).
Jeżeli jesteś w zasięgu EDGE to jest to pewnie kwestia ustawień modemu, braku obsługi EDGE w modemie, potrzeby zamontowania anteny zewnętrznej, itd, itp. Ale i tak jeżeli chodzi Ci głównie o granie to i tak odpada.
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Post autor: sightt »

No co ty nie pograsz za duże są pingi wiem to po swoim doświadczeniu :twisted:
Jaka jest szansa ?e trafisz w Du?ego Lotka? To proste 50 % Albo trafisz albo nie trafisz ;]
stasiekjasinski

Post autor: stasiekjasinski »

ja proponuję jednak ci pogadać z szanowną TPSA. może to że u znajomego neostrada działała do d*** to przypadek. u mnie na wsi ludzie co mają neo nie narzekają. A jak nie chcesz neo, to możesz załozyć se ISDN'a. Za 84 zł/mies masz stały dostęp z prędkością 128kb/s. Tylko jak ktoś do ciebei zadzwoni to spadnie ci do 64kb/s
Awatar użytkownika
etranger
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: etranger »

stasiekjasinski czy wiesz o czym mowisz??
Regards - etranger®
agnyra

Post autor: agnyra »

stasiekjasinski przecież ISDN nie zapewnia STAŁEGO sdostępu, płacisz tak jak za dostęp modemowy.

Osobiscie polecam skrzyknąć sie w pare osób i założyć sieć WiFi z jakimś szybkim łączem DSL, ale to temat na inne forum
Katya.ATieQ

Post autor: Katya.ATieQ »

Tepsa nie zawsze jest skora do współpracy szczególnie na terenach gdzie jest małe zainteresowanie dostępem do internetu ... a już nie mówię jak nie ma w okolicy cyfrowej centrali w odległości przynajmniej 3-5 kilometrów wiem z przykładu mojego kuzyna ...
...::: Australia ma ojczyzna :::...
Awatar użytkownika
kemott1

agnyra pisze:stasiekjasinski przecież ISDN nie zapewnia STAŁEGO sdostępu, płacisz tak jak za dostęp modemowy.
Jest pakiet "non stop" i wtedy masz "stałe" łącze. :wink:
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Post autor: Curunir »

A propo modemowego/ISDN dostępu w tepsie: wprowadzili taryfę "Non Stop" - 80zł miesięcznie i siedzisz ile chcesz.
Awatar użytkownika
kemott1

Curunir pisze:A propo modemowego/ISDN dostępu w tepsie: wprowadzili taryfę "Non Stop" - 80zł miesięcznie i siedzisz ile chcesz.
O tym przecież pisałem.
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Post autor: Curunir »

Kurczę, przeskoczyło mi na drugą stronę i nie zauwazyłem ;) Nom to przynajmniej o cenę uzupełniłem :D
Internet is my world, Unix is my home, Bimmer is my ride.
Awatar użytkownika
kemott1

Curunir pisze:Kurczę, przeskoczyło mi na drugą stronę i nie zauwazyłem ;) Nom to przynajmniej o cenę uzupełniłem :D
Każdemu się zdarza.
Uciex

Post autor: Uciex »

ten temat byl dosc dawno ale ;] jestem posiadaczem BC i jesli chodzi o WoWa to odpada moze tylko ja tak mam lecz gdy wchodze gre po jakims czasie automatycznie mi sie rozlacza BC ... widac ze aktywny lecz tak naprawde niechodzi :/ z innymi grami jest podobnie ... jedyne mmorpg jakie chodza pod BC to : kal online (z opcja za 120 zl ping calkiem calkiem ;]) , Sacred , D2 , tibia (lekkie lagi) , MU online , mozliwe ze knights online ale niepamietam ... i poza mmo rpg gram w warcrafta 3 tft ... z pingiem 600 lecz opoznienie nie jest duze - moze 2 sekundy da sie grac
BulNy@pl

Post autor: BulNy@pl »

A nie wie ktos czy idzie te g******* jakos przyspieszyc zeby przynajmniej cs chodzil jak trza??
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

BulNy@pl pisze:A nie wie ktos czy idzie te g******* jakos przyspieszyc zeby przynajmniej cs chodzil jak trza??

Po raz tysięczny na tym forum napiszę - NIE DA SIĘ!!!
Back to the Future ;)
anemak

Post autor: anemak »

Uciex pisze:... mam lecz gdy wchodze gre po jakims czasie automatycznie mi sie rozlacza BC ... widac ze aktywny lecz tak naprawde niechodzi :/ z innymi grami jest podobnie ... jedyne mmorpg jakie chodza pod BC to : kal online (z opcja za 120 zl ping calkiem calkiem ;]) , Sacred , D2 , tibia (lekkie lagi) , MU online...
no poppatrz a mi D2 wywala po najdalej 20 minutach, a z tym rozłączaniem to podobnie mam właśnie przy graniu w D2, też połączenie niby jest a tak naprawdę muszę restartować managera żeby znowu było aktywne
Blueconnect SE GC 89
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

@anemak - wywala Wam połączenie, bo się ono zapycha kompletnie. Było już pisane, że internet komórkowy nie nadaje się do grania w gry, Wasze spostrzeżenia tylko to potwierdzają.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
kemott1

Uciex pisze:Sacred , D2 , tibia (lekkie lagi)
U mnie Sacred się rozłacza, przy próbie wejścia do "gry". <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie jest to spowodowane zapychaniem łącza. :P
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

kemott1 pisze:
Uciex pisze:Sacred , D2 , tibia (lekkie lagi)
U mnie Sacred się rozłacza, przy próbie wejścia do "gry". <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie jest to spowodowane zapychaniem łącza. :P
Ciekawe dlaczego nie? Akurat sprawa jest taka, że jeśli nie daje rady to się "zawiesza". Tak samo masz jak włączysz emulea i ustawisz prędkości na maksymalne, nie będzie działał, a łącze po krótkim działaniu "wygaśnie". Dokładnie to samo co się dzieje z łączem jak wchodzisz w grę.
Back to the Future ;)
hellracer

Post autor: hellracer »

agnyra pisze:stasiekjasinski przecież ISDN nie zapewnia STAŁEGO sdostępu, płacisz tak jak za dostęp modemowy.
Jemu chyba chodzi o pakiet non-stop. A może SDI albo DSL oczywiście w kilka osób? Z tego, co się orientuje, to SDI działa na analogowej linii, więc nie powinno być problemów jak w przypadku Neo.
Awatar użytkownika
kemott1

Szadzik pisze:Ciekawe dlaczego nie? Akurat sprawa jest taka, że jeśli nie daje rady to się "zawiesza". Tak samo masz jak włączysz emulea i ustawisz prędkości na maksymalne, nie będzie działał, a łącze po krótkim działaniu "wygaśnie". Dokładnie to samo co się dzieje z łączem jak wchodzisz w grę.

Przecież gry on-line mało obciążają łącze zazwyczaj, a sacred na pewno. (sprawdzone)
P.S: Serwer pewnie wykrywa duże „pingi” i nie pozwala na połączenie się
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

kemott1 pisze: Przecież gry on-line mało obciążają łącze zazwyczaj, a sacred na pewno. (sprawdzone)
P.S: Serwer pewnie wykrywa duże „pingi” i nie pozwala na połączenie się
No to co się dzieje że łącze jest nagle "zaiweszane", niby działa a jednak nie?
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
kemott1

Szadzik pisze:No to co się dzieje że łącze jest nagle "zaiweszane", niby działa a jednak nie?
W "naszym" Internecie nie trudno o jakieś spóźnienie się z odpowiedzią na "pytanie" serwera, co objawia się zerwaniem łącza (zazwyczaj).
ODPOWIEDZ