Prosze doradzić
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Prosze doradzić
jaki polecacie zakupić sprzęt aby podzielić lącze z sieci osiedlowej ( 2mb + własne IP) .Przeglądałem allegro ale jest tam tyle Routerow , że nie wiem jaki kupic żeby pożniej nie miec kłopotow przy instalacji.Sygnał chciałbym podzielic na komp + laptop.
Prosze o daradzenie gdyż chciałbym szybko miec z tym spokój
Prosze o daradzenie gdyż chciałbym szybko miec z tym spokój
mj
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Prosze doradzić
Jakie zabezpieczenia stosuje sieć osiedlowa? MAC,TTL?mjozek pisze:sprzęt aby podzielić lącze z sieci osiedlowej ( 2mb + własne IP)
Nie pomagam na PW!
-
- wojteks
- *** Administrator ***
Sprawdzenie MAC to podłączenie innego komputera czy będzie działał w miejscu Twojego.
TTL sprawdzamy przez ping czyli >ping onet.pl , jeżeli w odpowiedzi dostaniemy .....ttl=1 to znaczy że mamy zabezpieczenie po "ttl" natomiast jeżeli odpowiedź jest inna to niestety też istnieje prawdopodobieństwo takiego zabezpieczenia.
TTL sprawdzamy przez ping czyli >ping onet.pl , jeżeli w odpowiedzi dostaniemy .....ttl=1 to znaczy że mamy zabezpieczenie po "ttl" natomiast jeżeli odpowiedź jest inna to niestety też istnieje prawdopodobieństwo takiego zabezpieczenia.
Nie pomagam na PW!
-
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyli blokada po MAC adresie.mjozek pisze:TTL mam 58 , a z inny komp nie działa
Wystarczy prosty router np. TP-Link WR543G i klonowanie MAC Twojej karty sieciowej albo lepszy Linksys WRT54GL (też trzeba MAC sklonować).
Nie pomagam na PW!