Lipinki (k. Wołomina) - dostawcy internetu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mladno
Początkujący użytkownik forum

Lipinki (k. Wołomina) - dostawcy internetu

Post autor: mladno »

Witam
Od dłuższego czasu przymierzam się do założenia internetu, niestety skazany jestem tylko na operatorów radiowych.
Z moich obserwacji wynika, że wybór jest bardzo mały a mianowicie: iPlus, BJM i to w sumie wszystko co znalazłem.
Czy ma ktoś namiary na innych dostawców, których mogłem przeoczyć no i oczywiście jakie są wasze doświadczenia z kożystania internetu w Lipinkach z wymienionych dostawców.
pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Lipinki (k. Wołomina) - dostawcy internetu

Post autor: Jo_gurt »

Sprawdzałeś zasięg WiMAXa od Netii?
mladno
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mladno »

Sprawdzałem mapkę zasięgu na stronie NETII (bardzo nie czytelna) no i z niej wynika, że w okolicach Wołomina nie ma zasięgu WImax. Jeśli chodzi o kontakt z nimi to przyznam się, że nawet nie wpadłem na pomysł żeby do nich dzwonić.
Ma ktoś może jakies doświadczenia w okolicach wołomina z Wimaxem?
Khalbar
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Khalbar »

Siema :D nie załamuj się czekaj :D

WiMaxa z netii nie ma w wołominie, raczej mało chętnych w tych okolicach wołomina bo nic w tym kierunku nie robią

Rozmawiałem z przedstawicielem 2 lata temu. We wrześniu 2007 roku i mieli uruchomić nadajnik w Wołominie :D Później dowiedziałem się że w listopadzie, potem w grudniu tak mnie zbywali do maja 2008 i zrezygnowałem z nadzieji że będzie wimax w wołominie w najbliższym czasie

Jeśli widzisz komin od siebie z dachu, ten wysoki (on jest chyba w duczkach),to na nim jest nadajnik BJM i plusa 3g

Polecam BJM to jest wifi na 2,4 chiałem sobie to zakładać ale nie mam widoczności dlatego nic z tego.
Mieszkam troszke dalej od wołomina, ale wimax by raczej mnie obją swoim zasięgiem,
na razie planuje przeskoczyć na plusa z orange i na antenie kierunkowej działać na 3g
i cierpliwie czekać na wimax
ODPOWIEDZ