Symbian symbianowi nie rowny?
Moderator: Moderatorzy
- reilord
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Symbian symbianowi nie rowny?
Czy na UIQ3 (P1i) beda dzialac aplikacje z S60 (np. Adobe Reader LE 2.5)?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Symbian symbianowi nie rowny?
Niestety nie będzie działało. UIQ to jedno, S60 to drugie (a S60 jeszcze się dzieli na 1st&2nd edition i 3rd edition).
- reilord
W takim razie czy bede mogl instalowac tylko aplikacje "for UIQ3" czy rowniez "for UIQ (1 & 2)" oraz "for Series 90" (w koncu P1i posiada symbiana w wersji 9.1, a UIQ to tylko rozszerzenie, tak jak linux jest rozszerzeniem dla Unix'a - zgadza sie?)? Ewentualnie, czy jest jakis PDF reader dla UIQ3?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie bardzo, ale nie tu nam o tym rozmawiaćreilord pisze:tak jak linux jest rozszerzeniem dla Unix'a - zgadza sie?

- reilord
Przeciez to jest Hyde-Park czyli "Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.", prawda?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Może Jo_gurtowi chodziło o zgodność z tematem wątku 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- reilord
Byc moze ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
reilord,
Tylko oprogramowanie dla UIQ3, niestety standard nie jest kompatybilny ze starszymi (UIQ1&2). Symbian Series S90 też nie jest kompatybilny.
Tylko oprogramowanie dla UIQ3, niestety standard nie jest kompatybilny ze starszymi (UIQ1&2). Symbian Series S90 też nie jest kompatybilny.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nawet na pewnoreilord pisze:Byc moze

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jo_gurt, łącznie zmieniany 1 raz.
- reilord
To troche "lipa". Pytam, bo czaje sie na nowy telefonik i mam kilka upatrzonych, moze cos mi doradzicie? Nie ma sluzyc do internetu (mam icon 225 do tego). Oto lista:Engelbert pisze:reilord,
SE:
- P1i
- G900
- X1
- C905
Nokia:
- N92
- N93i
- N82
- E90
- E71
Apple:
- iPhone
Samsung:
- I900
- G810
- F700
ERA:
- MDA IV
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Cieżko porównywac MDA IV i chyba tez I900 tez do reszty, to są po prostu komputery z windowsem, a reszta to są mimo wszysko komórki. Co do MDA to kuszący jest tyko oprócz ceny jedno mnie przeraża: bateria. O ajfonie juz duzo było na forum w news, polecam temacik.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- reilord
Wlasnie szukam czegos takiego zaawansowanego, a co z ta bateria? Czytalem recenzje i komus trzymala 2,5 dnia przy "dosc intensywnym uzytkowaniu", jak by mi trzymala od rana do wieczora przy intensywnym uzytkowaniu to bylbym zadowolony - co to za problem na noc do ladowarki podlaczyc? Niestety I900 nie maja w ERZE, wiec wyboru w sumie nie mam. Albo MDA Compact IV, albo telefon
A z telefonow co na liscie jest ciekawego? Rozumiem, ze sony maja ograniczone pole manewru jesli chodzi o soft, natomiast nokie wieksze, ale gdyby MDA okazal sie za drogi, to jaki z "telefonow" proponujesz?

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No ja sie spotkałem właśnie z takimi opiniami. A czasem gdziś sie na dłuższą chwile wyjedzie i co wtedy? Wiecej o diamondzie i odrobine o omni mozna tu poczytac http://pdaclub.pl/forum/ na temat telefonów sie nie wypowiadam nie zgłebiałem tematu.reilord pisze:jak by mi trzymala od rana do wieczora przy intensywnym uzytkowaniu to bylbym zadowolony
- reilord
Dzieki od rana siedze i czytam i jestem zachwycony HTC (o Samsungu zawsze mialem "swoje" zdanie i chcialem zlamac moje przekonania, ale skoro MDA jest tym czego szukam to czemu pakowac sie w Omnie?)
Wciaz jednak prosze o pomoc w wyborze alternatywnym.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Chyba nie ma na rynku drugiego takiego pda z telefonem, który ma takie możliwości i tak małe wymiary, jeśli komuś brakuje klawiatury to jest drugi bardzo podobny model. Więc w tym niestety Ci nie pomoge. Ale sam jestem ciekaw propozycji.reilord pisze:Wciaz jednak prosze o pomoc w wyborze alternatywnym.
[ Dodano: 2008-09-16, 20:13 ]
Coś jednak jeszcze znalazłem jakiś czas temu Gigabyte wypuścił 2 palmtopy z funkcją telefonu i gps, lepszy z funkcją 3g to Gsmart MS800. Niestety sprzęt dość mało popularny, cieżko co kolwiek powiedzieć.
Niestety rozpedziłem się ni jak to z diamonem porownywac, konfiguracja raczej taka sobie:
520 MHz Intel x-scale CPU
256MB ROM / 64MB RAM

2.8" QVGA display (240x320)
- reilord
Hehe, no to faktycznie, choc podobno Diament tez potrafi szarpnac, widac przerost formy nad trescia
Ale lepiej miec nijaki zapas mocy ale swietne wykorzystanie zasobow niz super zapas bez mozliwosci jego wykorzystania.

- yagi
To zalezy na ktorej wersji softu. Kolejne aktualizacje powoduja poprawereilord pisze:podobno Diament tez potrafi szarpnac

Wczoraj bawilem sie Samsungiem Omnia i HTC Touch Pro. Obydwa chodza jak rakieta. Samsung chyba troche szybciej, ale mniejszy obraz ma do przerobienia. Touch Flo 3D rewelacyjnie obsluguje sie bez uzycia rysika. Kwestia tylko przestawienia sie ze starych nawykow

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- reilord
Ja nie mam nawykow, bo nie mialem jeszcze takiego palm'a/smart'a itp.