Ktos wie jak mi pomoc ?
Czekam na odpowiedz

Z gory wielkie dzieki.
Pozdrawiam
Moderator: Moderatorzy
nie ma takiej potrzeby w VectrzeJo_gurt pisze:Sklonowałeś adres MAC?
TTL podbiłeś na routerze ?w00dnik pisze: polaczenie zostalo nawiazane jednak internetu nie ma (nie dziala www , gg )
więc TTLw00dnik pisze:Tylko jesli stacjonarny podlaczony jest bezposrednio (nie przez router) to internet normalnie dziala. Wiec ?
To akurat dlatego, że modem rejestruje sobie nowego MACa u niektórych operatorów (UPC, chyba Aster)Patryk_ pisze:Czasami nie chce modem kablowy zabanglać (nie wiadomo dlaczego),gdy najpierw go włączysz,a dopiero potem urządzenie do niego podpięte (nie ważne,czy to komputer,czy router).
Tak.Jo_gurt pisze:Patryk_, vectra limituje TTL?
Spróbuj odpalić najpierw router,a dopiero potem włączyć zasilanie modemu kablowego.w00dnik pisze:W ustawieniach routera w WAN nie pobralo zadnegi IP itp (0.0.0.0).
Chyba tylko sprzedać router i kupić np. Blackboxa ( takiego: http://www.allegro.pl/item439056496_bla ... kazja.html ) - to chyba najtańszy porządny router z podbijaniem TTLw00dnik pisze:Czy da sie jeszcze cos zrobic ??
Ale na czym to filtrowanie polega,jak każde urządzenie ze swoim standardowym mackiem jest akceptowane? Klonować nie trzeba - ja nic nie klonowałem,MAC routera został taki,jaki byłJo_gurt pisze:Patryk_, czyli jednak Vectra MACa filtruje
Owszem - ale po restarcie modemu.Patryk_ pisze:MAC routera został taki,jaki był
Trzeba będzie ustawić TTL na +1, lub włączyć modyfikację TTL lub ogólnie coś o TTL - co router to nazwa. Tylko niektóre D-Linki mają to włączone domyślnie.w00dnik pisze:Jesli zakupie router z tym podbijaniem TTL to jak podlacze go i pobierze mi IP z WAN'a to internet bedzie od razu czy trzeba jeszcze cos ustawiac ?
Spróbować możesz, ale wątpię, żeby coś to dało. Jeśli nie pójdą na jakąś ugodę to tak - router do wymiany.w00dnik pisze:A jakbym tam do nich zadzwonil czy cos to moze by mi cos udostepnili czy cos.
za dodatkową opłatą miesięczną tylko,i chyba z dzierżawą routeraw00dnik pisze:A jakbym tam do nich zadzwonil czy cos to moze by mi cos udostepnili czy cos.
no ale nie jest to filtrowanie macków sensu stricto,czyli tylko jeden jedyny MAC jest akceptowanyJo_gurt pisze:Owszem - ale po restarcie modemu.
OK, sprzeczać się nie będę bo tematu nie znam zbyt dogłębniePatryk_ pisze:no ale nie jest to filtrowanie macków sensu stricto,czyli tylko jeden jedyny MAC jest akceptowany
No to już na twoją odpowiedzialność.w00dnik pisze:Chociaz to nielegalne trrochu
Cytat z mojego wcześniejszego posta:w00dnik pisze:Czy ktos z was posiada dokladnie ten model i moze mi to zagwarantowac ?
Niedawno u kumpla konfigurowałem Vectrę - podpiąłem Blackboxa,odpaliłem,OK,IP pobrał.Ale netu niet.
Trzeba było podbić TTL.
Nie mam tego sprzętu ale znalazłem coś takiego:w00dnik pisze:Gdzie jest te TTL co trzeba podbic i do czego jest to QoS..