WiFi(WLAN)+Vista=Problem
Moderator: Moderatorzy
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
WiFi(WLAN)+Vista=Problem
Witam!
Kupiłem dziś laptopa LG E510..Mam na nim oryginalnie zainstalowany Windows Vista. I tu pojawia sie problem - nie moge sie połączyć z siecia. Mam antene Nano Station 2 i podlaczam sie za pomocą karty sieciowej LAN. Kiey podłączam kabel komputer w ogóle na to nie reaguje...Dodam ze sterowniki są.... Kolega ma Acera z Vista i ta sama siec z ta sama antena dziala mu bez problemu..Jakieś pomysły?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Kupiłem dziś laptopa LG E510..Mam na nim oryginalnie zainstalowany Windows Vista. I tu pojawia sie problem - nie moge sie połączyć z siecia. Mam antene Nano Station 2 i podlaczam sie za pomocą karty sieciowej LAN. Kiey podłączam kabel komputer w ogóle na to nie reaguje...Dodam ze sterowniki są.... Kolega ma Acera z Vista i ta sama siec z ta sama antena dziala mu bez problemu..Jakieś pomysły?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: WiFi(WLAN)+Vista=Problem
Może trzeba włączyć kartę wifi gdzieś na obudowie. 

- wojteks
- *** Administrator ***
Czy masz włączoną kartę sieciową LAN? (patrz manager urządzeń)LuKaSh pisze:Mam antene Nano Station 2 i podlaczam sie za pomocą karty sieciowej LAN
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Czyżby po podłączeniu kabla wg kompa dalej był odłaczony?? Obym nie wykrakał ale jest możliwość uszkodzniea karty ethernet, ostatnio trafiła seria CA gdzie komp cały czas widział podłączony kabel - naprawa: wymiana płyty głównej.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- LuKaSh
Nie ma zadnego przyciskuja.michal pisze:Może trzeba włączyć kartę wifi gdzieś na obudowie.
włączonakrystianb pisze: Czy masz włączoną kartę sieciową LAN? (patrz manager urządzeń)
Hmm więc teraz juz wykrywa połączenie, (sa kolo zegarka te dwa monitorki) ale nie wlaczaja sie strony...Ma ktos Viste? Jesli tak to co macie w wlaściwościach połączenia LAN? (chodzi o te wszystkie skladniki) Moge prosic o screen?:)
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale te składniki każdy ma inne, skąd mamy wiedzieć jaki IP powinieneś mieć.LuKaSh pisze:(chodzi o te wszystkie skladniki)
Zobacz w starym kompie >ipconfig /all i ustaw w nowym we właściwościach sieci tak samo (a może dostawca filtruje MAC adres i trzeba nowego kompa mu zgłosić?)
Nie pomagam na PW!
- LuKaSh
Juz dziala nie wiem co zrobilem dokladnie ale dziala no ale dzieki wszystkim za pomoc