Huawei E870 czy Option Icon 225 (Orange)

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kamilo19
Początkujący użytkownik forum

Huawei E870 czy Option Icon 225 (Orange)

Post autor: kamilo19 »

Witam, nosze sie z zamiarem kupna uslugi orange free... waham sie miedzy modemem Option Icon 225(nie przeszkadza mi że wystaje;)) a Huawei E870... modem ma dzialac na laptopie Toshiba A300-1EG, z neta bede korzystał w Nowym Targu (zasieg EDGE)...Który bardziej byście mi poleicili??pozdrawiam
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Huawei E870 czy Option Icon 225 (Orange)

Post autor: Engelbert »

W codziennej eksploatacji nie sposób zaobserwować większą różnicę, ale E870 ma wyjście antenowe. Ja bym wybrał właśnie jego.
Peternus
Użytkownik forum

Re: Huawei E870 czy Option Icon 225 (Orange)

Post autor: Peternus »

kamilo19 pisze:Witam, nosze sie z zamiarem kupna uslugi orange free... waham sie miedzy modemem Option Icon 225(nie przeszkadza mi że wystaje;)) a Huawei E870... modem ma dzialac na laptopie Toshiba A300-1EG, z neta bede korzystał w Nowym Targu (zasieg EDGE)...Który bardziej byście mi poleicili??pozdrawiam
Huawei też wystaje... ;-)
Użytkuje go właśnie w górach, tylko na EDGE, przy dobrym zasięgu działa świetnie. Nawet lepiej niż na HSDPA (co nie oznacza szybciej;), ani razu przez cztery dni mi się nie zawiesił, nie zerwał połączenia, ani w ogóle nie zrobil żadnego dziadostwa. Pewnie przekaźnik jest mało obciążony.
Piotr
Piotr
ODPOWIEDZ