Router pozwalajacy ustawic maxymalny up i down....
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router pozwalajacy ustawic maxymalny up i down....
Witam. Moje pytanie dotyczy tego co w temacie a mianowicie czy moglby mi ktos poradzic naprawde najtanszy router ktory ustawi maxymalny up i down dla poszczegolnych kompow. Wiem ze alternatywne oprogramowanie tomato potrafi cos takiego ale najtanszy router ktory obluguje tomato kosztuje przynajmniej 130zl a ja sie zastanawiam czy przypatkiem nie znajde czegos tanszego. z gory dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router pozwalajacy ustawic maxymalny up i down....
Tańszego nie znajdziesz, nowy wrt54gl Linksysa to koszt rzędu 175-200złsharpMarv pisze:obluguje tomato kosztuje przynajmniej 130zl a ja sie zastanawiam czy przypatkiem nie znajde czegos tanszego
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem jak z niektórym softem dla OvisLinków, trzeba by się wywiedzieć dokładniej.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy chodzi Ci o APPro? bo jak tak to cena zbliża się do wrt54glJo_gurt pisze:Nie wiem jak z niektórym softem dla OvisLinków
Nie pomagam na PW!
-
W takim razie mam pytanie oplaca mi sie wciagnac uzywanego WRT54GSv4 za 154zl? Dokladnie to wersja:
CGN6 = WRT54GS v4.0 / BCM5352E Chipset / CPU 200Mhz / 16 MB RAM / 4 MB Flash
sprawdzalem na openLinksys i mam pewnosc ze da sie wgrac tomato do tego routera.
Link do allegro
CGN6 = WRT54GS v4.0 / BCM5352E Chipset / CPU 200Mhz / 16 MB RAM / 4 MB Flash
sprawdzalem na openLinksys i mam pewnosc ze da sie wgrac tomato do tego routera.
Link do allegro
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak koniecznie musi być najtańsze i bez gwarancji to Twój wybór.
Nie pomagam na PW!
-
No niestety tak sie sklada ze wiecej dac nie moge za router. Dobra a teraz kolejene pytanie
w jaki soposob przypisac danemu komputerowi w sieci konkretny up i download? Chodzi mi o to w jakiej kategori menu to sie znajduje i jak dokladnie sie nazywa ta opcja?
w jaki soposob przypisac danemu komputerowi w sieci konkretny up i download? Chodzi mi o to w jakiej kategori menu to sie znajduje i jak dokladnie sie nazywa ta opcja?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chodzi o WRT54Gx z Tomato to wklepujesz odpowiednie komendy w skrypt firewalla. Ale fear not! Jest do tego ładny generator z przyjemnym interfejsem dostępny na openlinksys.infosharpMarv pisze:w jaki soposob przypisac danemu komputerowi w sieci konkretny up i download?