Nie testowałem tego ale chyba pozwoli to na stały IP w IPlusie.
Nie skopiowane! ino ciut zmienione

Masz Neostrade i chciałbyś postawić serwer na własnym komputerze? Połączenie Neostrady i stałego IP dało by spore możliwości. Szybki serwer i nie trzeba by było wrzucać plików na serwery, wystarczyło by tylko skopiować. Dobrze ale Neo jest a stały IP gdzie?? Z pomocą przychodzi witryna NO-IP.COM. Tam możesz za darmo założyć swój własny ip. Rejestrujesz się, ściągasz programik, instalujesz, reset i już! Cieszysz się swoim własnym, nowym ip.
W tym artykule zajmiemy się rejestracją na no-ip.com. Więc od czego by tu zacząć

Gdy już wypełniliśmy formularz klikamy na przycisk Sing-up Now! Który znajduje się na samym dole. Czekamy na maila aktywacyjnego

Po jego otrzymaniu i aktywowaniu konta logujemy się. Logujemy się do serwisu za pomocą adresu e-mail, który podaliśmy przy rejestracji(Login), oraz hasła, jakie otrzymaliśmy(Password). Idziemy dalej. Po zalogowaniu się zobaczymy ekran, w którego lewej części ujrzymy kilka opcji. Wybieramy jedną z nich: add. Naszym oczom ukaże się formularz, który musimy wypełnić.
Hostname-nazwa naszego serwera, np. mojserwer
Poniżej wybieramy domenę naszego serwisu, np. myftp.org
Adres naszego serwera będzie wyglądał tak: www.mojserwer.myftp.org.
Host Type- z możliwych opcji wybieramy DNS Host(A).
W polu IP Address powinien znaleźć się IP, który przydzielony nam został podczas obecnego połączenia z siecią - o to zadba serwis. Następnie zaznaczamy jeszcze opcję Allow Wildcards i jest ok.
Klikamy Create Host i czekamy około 5 minut na aktualizację zbiorów serwera.
Gdy już odczekaliśmy lub nie te 5 minut wchodzimy do działu download na no-ip.com. Wybieramy rodzaj naszego systemu operacyjnego (linux, unix, windows lub macintosh).
Nie pozostaje nam nic innego jak zassać 640 Kb pliczek. Po ściągnięciu instalujemy ( uwaga podczas instalacji musimy być połączeni z Internetem! ). Uruchamiamy. W miejscu na login wpisujemy nasz email który został zarejestrowany w serwisie oraz haslo. Program loguje się do serwera zdalnego i przypisuje naszemu komputerowi IP.
To tyle jeśli chodzi nie będę pisał o zakładaniu serwera to może innym razem.
To tyle, mam nadzieję że pomogłem. Życzę pomyślnych IP?ków