Witam
Mam w domu laptopa i komputer stacjonarny. Korzystam z oferty neostrady - livebox.
W laptopie mam modem usb bezprzewodowy.
Niedługo będę musiała korzystać z internetu w innym mieście i chciała bym kupić sobie simdatę i w związku z tym mam pytanie.
Czy do tej karty muszę kupić nowy modem z ofery iPlusa a jeśli tak to jaki? (czy mogę korzystać z modemu, z neostrady?)
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
Tak to jest ten laptop
Nie chcę ściągać filmów itp
Potrzebuję raczej in do przeglądania stron, komunikowania się
Na tydzień max. 5-7 h
To jaki modem będzie najlepszy ?
gloria89 pisze:Nie chcę ściągać filmów itp
Potrzebuję raczej in do przeglądania stron, komunikowania się
Na tydzień max. 5-7 h
OK.
Tylko wiedz, że simdata to 30gr za 1MB. Lepiej wyłączyć wszystkie aktualizacje w systemie, programach antywirusowych itp.
To jaki modem będzie najlepszy ?
Pytanie jeszcze gdzie jedziesz. Bo może być taka sytuacja, że modem bez 3G wystarczy i wtedy będzie taniej.
No i czy wolisz coś na USB czy nie.
Widzę w opisie, że ten laptop ma Express Card też.
Czyli np za 5h ile było by trzeba zapłacić ?
Miasto: Lublin
Nie znam się na tych modemach a więc chodzi mi o taki, żeby był po prostu dobry i nie sprawiał problemów
gloria89 pisze:Czyli np za 5h ile było by trzeba zapłacić ?
No zależy co robisz w internecie. Najlepiej zainstaluj sobie programik do pomiaru danych i zobacz ile na koniec dnia MB ściągnęłaś i wysłałaś.
gloria89 pisze:Miasto: Lublin
Jakoś centrum? W Lublinie jest HSDPA więc jakiś z HSDPA modem by się przydał.
gloria89 pisze:Nie znam się na tych modemach a więc chodzi mi o taki, żeby był po prostu dobry i nie sprawiał problemów
A to rożnie bywa. Na jednym komputerze jest tak a na drugim tak.
Nie wiem jaki modem Ci polecić. Jest też Blueconnect Starter z modemem. Też 30gr za 1MB. W zestawie za 399 złotych znajdzie się modem USB Option iCON 225 oraz starter o wartości 50 złotych.
gloria89, jest jeszcze jeden pomysł. Jak będziesz do 7 dni to możesz wziąść na próbę np Play Online. Będzie Cie to kosztowało tylko 9zł (no i 69zł za modem ale to zwrócą po 7 dniach).
Bez limitu będzie i taniej.
krystianb, no tak, ale taka pamiątka nie jest straszna aż tak w Playu.
To 540zł za cały okres umowy. Można wpłacić te 200zł do przodu i mieć spokój na prawie 1/2 roku.
[ Dodano: 2008-09-22, 23:59 ] gloria89, a nie masz może telefonu na abonament w Plusie?