Siema.
Długo szukałem tu i ówdzie ale dużo nie znalazłem..
Sytuacja wygląda tak: Mam w domowej sieci 4 laptopy, wszystkie po wiFi i potrzebuję jakiś program do monitoringu ruchu, taki, żeby wiedzieć który komp pożera limit i najlepiej co pożera.. (Skype, Youtube, ftp.. adresy/programy)
albo
Gdyby nie było takiej opcji sprawdzania w Tomato (a nie znalazłem)ani z mojego lapka, to
instalacja klientów programu monitorującego na poszczególnych kompach, z możliwością logowania się przeze mnie i badania tych "pożeraczów"
Wiecie może jakie jest rozwiązanie? ?
LINKSYS WRT54GL - monitorowanie LAN z jednego kompa
Moderator: Moderatorzy
- wspaniały
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: LINKSYS WRT54GL - monitorowanie LAN z jednego kompa
Pasmo wychodzące możesz kontrolować pod QoSem na wykresach.
Jeśli chodzi o soft to NetLimiter ma takie możliwości dokładnie o których mówisz, ale nie jest darmowy.
Jeśli chodzi o soft to NetLimiter ma takie możliwości dokładnie o których mówisz, ale nie jest darmowy.
- wspaniały
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: LINKSYS WRT54GL - monitorowanie LAN z jednego kompa
właśnie go przetestuję i się zobaczy.. czytałem >>TEN TEMAT<< i sprawdziłem już kilka programików, np. Net Peker lub Advanced IP scanner i niestety nie wykrywają kompów po WiFi, tylko mnie widzi
[ Dodano: 2008-09-24, 19:27 ]
Pobrałem ten Net Limiter w wersji PRO, trial na 28dni.. program fajny, bogaty w funkcję ale nijak nie pokazuje domowych użytkowników. Przypomnę,że wszyscy jesteśmy podłączeni bez-kabli
a net limiter jako sieć pokazuje mnie i mnie po kablu 

[ Dodano: 2008-09-24, 19:27 ]
Pobrałem ten Net Limiter w wersji PRO, trial na 28dni.. program fajny, bogaty w funkcję ale nijak nie pokazuje domowych użytkowników. Przypomnę,że wszyscy jesteśmy podłączeni bez-kabli