Otoz chcialbym sobie zalozyc w domku siec wifi , posiadam kompa stacjonarnego i laptopa ( jak brat przyjezdza to dwa laptopy)
w zwiazku z tym mam pytanie czy da sie tak zrobic zeby na wszystkich trzech kompach miec bezprzewodową sieć ?
jezeli tak to:
Czego do tego potrzebuje oprocz routera z ADSL ? pewnie jakiejs karty sieciowej do stacjonarnego?? bo jest to komp dosc starej generacji i nie mam sieciowki przy nim.
Mam Netie chce Wifi pomocy :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Mam Netie chce Wifi pomocy :)
Router ADSL (np. Linksys WAG200G) do tego karty sieciowe (w laptopach pewnie są) do stacjonarnego albo na PCI albo na USB (Edimax EW-7318USG).
-
a czy bede musial miec przy lapkach takie antenki krótkie ? bo ja ich nie chce miec 
i czy aktualny modem ktory mam jeszcze z czasów neostrady bede mogl z satysfakcją wyrzucić ?:D

i czy aktualny modem ktory mam jeszcze z czasów neostrady bede mogl z satysfakcją wyrzucić ?:D
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jeśli masz wbudowaną w lapka sieciówkę to i antenki są wbudowane.skoczekS1 pisze:a czy bede musial miec przy lapkach takie antenki krótkie ? bo ja ich nie chce miec
Modem na USB? Tak.skoczekS1 pisze:i czy aktualny modem ktory mam jeszcze z czasów neostrady bede mogl z satysfakcją wyrzucić ?:D
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A Peceta nie lepiej skretką podłączyć - rownież moze być widoczny w sieci, chyba ze router planujesz postawic gdzie indziej.skoczekS1 pisze:wszystkich trzech kompach miec bezprzewodową sieć
Antenek przy laptopach nie potrzeba, jesli sa karty wifi wbudowane, a modem na usb od neostrady bedzie niepotrzebny.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
ufff dzieki wam
nareszcie rozwialem wszelkie moje wątpliwości
kompa stacjonarnego tez chce miec bezprzewodowo gdyz przez srodek domu juz od 3 lat ciagnie sie biały kabel i wkoncu chcialbym rozwiazac ten problem xD
Jeszcze jedno bo mam dom ze starych pustaków ( piankowych ? o ile cos takiego istnieje w kazdym badz razie szarych
) siła rzeczy wewnetrzne sciany równiez i zastanawiam sie czy mialbym dobry sygnał ? czy duzo zalezy od routera ?

kompa stacjonarnego tez chce miec bezprzewodowo gdyz przez srodek domu juz od 3 lat ciagnie sie biały kabel i wkoncu chcialbym rozwiazac ten problem xD
Jeszcze jedno bo mam dom ze starych pustaków ( piankowych ? o ile cos takiego istnieje w kazdym badz razie szarych