Pakiety - Edge
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pakiety - Edge
To może na początku powiem, że jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Mam laptopa, internet bezprzewodowy edge (sony ericsson, wireless manager) i na prędkość pobierania nie narzekam, ale chodzi mi głównie o jego wysyłanie pakietami. Gdy chodzę po internecie wszystko strasznie zamula, ponieważ po prostu zanim on te pakiety wyśle itd. zresztą sam nie wiem jak to działa. Chodzi o to że mam także stałe łącze. Ma mniejszą prędkość, ale działa ciągle i dzięki temu nie mam lagów w grach internetowych. A tutaj jest na odwrót. I tu moje pytanie. Czy mogę tak zrobić, żeby ten internet był ciągle na "maksymalnych obrotach"? Albo chociaż jakoś żeby część pakietów była wysyłana ciągle do jakiejś aplikacji (gry), lub coś innego. Chodzi mi o to, abym nie miał lagów w grze, bo jak gram, to internet raz działa na maksa, raz zwalnia, raz zamuli itd. Mam nadzieję że się jasno wyraziłem i że mi pomożecie. Z góry dzięki, czekam na szybkie odpowiedzi.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Pakiety - Edge
W internecie bezprzewodowym są duże pingi i dlatego masz te lagi w grach. Ogólnie rzecz biorąc to taki internet nie nadaje się do grania.
Niestety, ale nie da się tego zmienić.
Niestety, ale nie da się tego zmienić.
Back to the Future 

-
- Początkujący użytkownik forum
Właśnie przed chwilą dowiedziałem się że mam model GC85. Prędkość połączenia 214kb/s albo KB/s , nie wiem
ale wiem że jak ściagam to idzie z prędkością 21-24 kb/B (znowu nie wiem ;p ). Czy jak ściągnę jakieś sterowniki, albo coś zrobie (legalnie oczywiście) to może się zwiększyć prędkość?

-
- Mistrz bezprzewodowy
Prędkość maksymalna tego modemu to ok. 34KBps. Tak więc mając średnią prędkość na poziomie 23KBps możesz powiedzieć, że ma prękość w porządku. Raczej nie licz na to, że będziesz miał prędkści maksymalne. Są one dostępne tylko wtedy, kiedy w sieci nie ma ruchu i cały kanał jest dla Ciebie, takie sytuacje zdarzają się niestety dość rzadko. Nie licz na więcej.
Back to the Future 

- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Transfery masz dobre jak na ten modem, możesz spróbować jakimiś programami do zwiększenia prędkości. Wszystko jest na forum, poszukaj 

gc75e , es75 AKCJA PAJACYK , >> DZIECI NEOSTRADY<<
- piotr2802
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Szadzik pisze: Cytat przycięty przez Moderatora ->Szadzik - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Są one dostępne tylko wtedy, kiedy w sieci nie ma ruchu i cały kanał jest dla Ciebie, takie sytuacje zdarzają się niestety dość rzadko. Nie licz na więcej.
Tak przy okazji, to ja będąc w pracy na noc, pracuję na EDGE i wcale nie widzę aby znacząco była większ prędkość , kiedy nie jest obciążona sieć ( godz. 3.00 na ranem) !
Maksymalny transfer w Krakowie mam 12 kB/s i to jest maks jaki mi się udało wyciągnąć na karcie GC85....

Dlatego zazdroszczę tym kolegom, którzy mają dużo większy transfer w mniejszych miastach.
-
- Mistrz bezprzewodowy
@piotr2808 przecież jak masz neostradę, czy jakiekolwiek łącze to też nie ma tak, że cały czas się na maximum jedzie, po prostu tak nie ma.
A co do EDGE to jest jeszcze milion innych warunków, które trzebaby spełnić, żeby poleciało choć przez chwilę na max (np. ważna jest siła sygnału).
A co do EDGE to jest jeszcze milion innych warunków, które trzebaby spełnić, żeby poleciało choć przez chwilę na max (np. ważna jest siła sygnału).
Back to the Future