Huawei E169G, jaki router do niego?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pasterz
Początkujący użytkownik forum

Huawei E169G, jaki router do niego?

Post autor: pasterz »

Witam serdecznie.
Szukam routera do swojego modemu: Huawei E169G.
Korzystam z irlandzkiej sieci "3".
Jestem w kropce :/ Jakby modem nie istniał :/ Da się odnaleźć informacje na temat E169, ale nic na temat E169G.
Możliwe, że to sieć "3" poprosiła o tańszą wersję modemu dedykowanego tylko im, bo zauważyłem, że E169 ma czytnik kart microSD, a moja E169G nie. Teoretycznie te 2 modemy nie powinny się różnić wiele, ale nie dam głowy, a nie potrzebny mi router do modemu, którego nie mam.
Na allegro znalazłem router o nazwie WMQ137, o którym była tu mowa, m. in. kompatybilny z modemem E169. Czy jest ktoś w stanie stwierdzić, że router ten będzie współpracował z moim modemem? A może jest jakaś alternatywa?
Ktoś również napisał, że router ten można kupić w cenie ~90 euro, prościej byłoby mi ściągnąć coś z "wysp" niż z PL.
Pozdrawiam,
Szymon.
<podpis niezgodny z regulaminem>
gd.maciek
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei E169G, jaki router do niego?

Post autor: gd.maciek »

Nie wiem czy już kupiłeś router(zapewne tak), ale ostatnio pojawił się tu w Irlandii router Edimax 3G - 6200WG i to było to czego szukałem :D Doskonale współpracuje z moim modemem Huawei e270 a i twój jest obsługiwany. - http://www.edimax.pl/images/Image/Compa ... e-list.pdf - Dopiero teraz wiem jak wygodne może być połączenie z internetem za pośrednictwem takiego routera, wcześniej zrywanie połączenia przez modem to była norma, a teraz wszystko śmiga jak należy. Cena jaką tu zapłaciłem to 99 Euro.

P.S Obecnie produkt jest dostępny tu: http://www.peats.com/cgi-bin/catalog.cg ... 1&id=25634 i to jeszcze w niższej cenie.
ODPOWIEDZ