Radiowka 2 domy
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Radiowka 2 domy
Witam! Chce połączyć 2 domy internetem, odległość między nimi to 50m. Na drodze nie ma żadnych przeszkód (drzew itp.). Wpadłem na pomysł aby zrobić to radiowo za pomocą :
TP-LINK TD-W8910G ADSL2 MODEM/ROUTER/SWITCH/AP+5db
oraz 2 anten (jedna u mnie , druga u sąsiada skierowane na siebie)
Czy to dobre rozwiązanie ?? Będę potrzebować jeszcze może AP??
Bardzo proszę was o pomoc !
Pozdrawiam
TP-LINK TD-W8910G ADSL2 MODEM/ROUTER/SWITCH/AP+5db
oraz 2 anten (jedna u mnie , druga u sąsiada skierowane na siebie)
Czy to dobre rozwiązanie ?? Będę potrzebować jeszcze może AP??
Bardzo proszę was o pomoc !
Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Radiowka 2 domy
Na odległość 50m niepotrzebna antena kierunkowa. Zwykła dookólna wystarczy. Tak 7dBi/12dBi.
Sąsiad/Ty będziesz odbierał internet tylko na 1 komputerze?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Rozumiem, że to będzie u Ciebie + antena?Montray pisze:TP-LINK TD-W8910G ADSL2 MODEM/ROUTER/SWITCH/AP+5db
A co u sąsiada? Bo sama antena mu nie wystarczy. Musi mieć albo kartę sieciową albo AP w trybie APC.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Internet będzie szedł ode mnie do sąsiada (u mnie na 1 komputerze i u sąsiada na 1 komputerze).ja.michal pisze:Na odległość 50m niepotrzebna antena kierunkowa. Zwykła dookólna wystarczy. Tak 7dBi/12dBi.
Tak router i antena u mnie. No właśnie ja sie za bardzo nie znam i nie wiem czy u sąsiada musi być jakieś AP oprócz tej anteny? Jak coś to Black Box wystarczy ??BliSki pisze:Rozumiem, że to będzie u Ciebie + antena?Montray pisze:TP-LINK TD-W8910G ADSL2 MODEM/ROUTER/SWITCH/AP+5db
A co u sąsiada? Bo sama antena mu nie wystarczy. Musi mieć albo kartę sieciową albo AP w trybie APC.
Powiedzcie co dokładnie muszę kupić.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak jak już pisałem albo karta sieciowa WiFi + antena albo APC.Montray pisze:No właśnie ja sie za bardzo nie znam i nie wiem czy u sąsiada musi być jakieś AP oprócz tej anteny?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Użytkownik forum
To ten Black AP powinien mu wystarczyc czy musze jakis nowy i inny kupic ??BliSki pisze:Tak jak już pisałem albo karta sieciowa WiFi + antena albo APC.Montray pisze:No właśnie ja sie za bardzo nie znam i nie wiem czy u sąsiada musi być jakieś AP oprócz tej anteny?
Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Wszystko bez problemow pojdzie na Windows Vista Ultimate 64bit ?? trzeba szukac jakis sterownikow specjalnych ?? A moze nie bedzie zadnego problemu ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam