Wiem ze takich tematów pewnie było już pełno... no ale zależy mi na czasie Kupiłem modem w Iplusie a dokładniej mówiąc, Commander M EDGE, no i jak sama nazwa wskazuje modem powinien odbiereac EDGE, tak szczerze mówiąc to nie wiem czy odbiera bo nie weim jak to sprawdzić, mam oczywiście przestarzałego Windowsa 98 i nie moge korzystać z Iplus Manager bo jak kupowalem modem to jeszcze nie obsługiwal tego systemu. No, ale do rzeczy, do podawania kodu Pin używam Pin.exe, sterowniki też musiałem ściągac na własną ręke (ale głupota kupiłem internet ktory nie działa i mam sobie ściagnąc sterowniki

) wiem że mam niby zasięg EDGE bo na mapie Plusa jest to pokazane, mieszkam na Mazurach w okolicach jeziora(piękna okolica) no i <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> mam ten zasięg (muszę, w koncu mieszkam jakiś 1 Km od przekaźnika Plusa) No, ale do rzeczy, jak ściągam jakiś plik normalnie przez przegląadarke to mam prędkoś maks 7 kb/s, to i tak nieźle jak na Plusa, ale jest jeszcze jedna opcja korzystam z darmowej wersji DAP'a(Download Acelerator Plus) przyśpiesza mi to ściaganie do mak 12 kb/s.
I tu pojawia się moje pytanie czy istnieje jakaś możliwos przyśpieszenia pobierana plików??
Ps: Bym zapomniał, czasem gdy włączam pobieranie na początek wyskakuje mi prędkośc nawet 100-200 kb/s a potem szybko spada do podanych powyżej. Może tą prędkośc jakos utrzymać??
Sorki za ortografie.
Błędy poprawiłem i przywracam post na forum. Proszę się pilnować z błędami, bo będę wyrzucał do śmietnika. Szadzik