HELP!!! antena do huawei e220
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
HELP!!! antena do huawei e220
witam posiadam modem huawei e220 i nie wiem jaka antene do tego cuda mozna podlaczyc. Naczytalem sie mnostwo roznych tematow i mam metlik w glowie. Jedni mowia ze nie da sie podlaczyc do tego anteny a jedni ze sie da. Ja jestem zielony w tej sprawie i dlatego zwracam sie o pomoc jaka antene moglym kupic. Mieszkam na wsi ale niedaleko jest miasto i lapie mi na 4 kreski edge i czasami (raz na miesiac) zlapie mi hsdpa ale wtedy jest tylko 1 kreska sygnalu 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: HELP!!! antena do huawei e220
Spróbuj wymusić umts, jest taka opcja w oprogramowaniu. Jedyny sposób na antene zewnetrzną 2,1GHz do e220 to śrubokręt i lutownica.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Gdy wymusilem UMTS to za pierwszym razem sie wlaczyl i od razu przeskoczylo na hsdpa (strony sie wlaczaly) i po kilku sekundach znowu przeskoczylo na umts i zadna strona nie chciala sie juz wlaczyc. Za drugim razem gdy znowu chcialem polaczyc wyskoczyl mi komunikat "Nie mozna ustanowic polaczenia ze zdalnym komputerem wiec port uzywany do tego polaczenia zostal zamkiniety"
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli połowa sukcesu. Zasięg jest. Ale antena to jak napisał krystianb.
krystianb pisze:śrubokręt i lutownica.
-
ok czyli o co chodzi "srobokret i lutownica"? Moglby mi ktos jeszcze powiedziec jaka mozna antene kupic?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Czytaj Jak wybrać antenę bo jeśli kupisz za mocną efekt będzie odwrotny od zamierzonego.phoenix10102 pisze:Moglby mi ktos jeszcze powiedziec jaka mozna antene kupic?
-
a o co chodzi z tym bts? i ponoc zlacze nie pasuje do huawei e220
- wojteks
- *** Administrator ***
Poszukaj na forum tematu o antenie do e220.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Node_B
BTS to stacja bazowa telefonii komórkowej. Z BTS idą rozmowy, GPRS, EDGE do UMTS/HSDPA czyli sieci 3G nazwa stacji bazowej to Node Bphoenix10102 pisze:a o co chodzi z tym bts
http://pl.wikipedia.org/wiki/Node_B
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nawet jest przyklejony powyżejwojteks pisze:Poszukaj na forum tematu o antenie do e220.

-
ze srubokretem i lutownica raczej sie nie zgodze, choc srubokret moze sie przydac jesli mamy dziwny wtyk, ktory wymusi na nas rozebranie modemu (bedzie za krotki).krystianb pisze:Spróbuj wymusić umts, jest taka opcja w oprogramowaniu. Jedyny sposób na antene zewnetrzną 2,1GHz do e220 to śrubokręt i lutownica.
ponizej linki, ktore moga pomoc:
http://en.wikinerds.org/index.php/Hacki ... uawei_E220
http://e220umts.blogspot.com/search?upd ... -results=2
konektorek antenowy znajduje sie na plycie. po zdjeciu naklejki z logo operatora powinnismy zobaczyc otwor, a w nim gniazdo do anteny. no chyba, ze ktos bedzie chcial sie koniecznie podlutowac do gniazda, ale w ten sposob mozna podejsc do kazdego modemu -> zamiast kupowac kabelek, podlutujmy sie do gniazda lub plyty glownej

pozdrawiam,
Abyss.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak byś przeczytał to: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=10331 to byś sie dowiedział, że nie ma takiego kabelka(znaczy sie ktoś wykopał złącze ktore być moze pasuje ale za 30EURO!!!), a nawet jak by był, to żłącze serwisowe wytrzyma góra 80 przyłaczeń.abyss pisze:zamiast kupowac kabelek
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
A ja właśnie rozebrałem mojego e220 i anenę przylutowałem kabel do płytki (dzięki dla wszystkich co pioniersko dobrali się do tego modemu i opisali swoje doświadczenia) i terazmam takie pytanie: czy jeżeli korzystam z anteny zewnętrznej należy wykręcić antenę wewnętrzną czy ją zostawić? Pisze bowiem miałem konektor indukcyjny i ogólnie nie zauważyłem poprawy
Antena wewnętrzna przydała by się, ale czy może przeszkadzać w pracy na antemie zewnętrznej?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-11, 17:34 ]
Poprawa pisowni.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-11, 17:34 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-10-11, 16:33 przez gajorek1977, łącznie zmieniany 1 raz.
już nie pełzający iPlus... niech żyje OFP
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wewnętrzną powinno się wykręcić. Albo jedna albo druga.