Jaki router do xboxa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki router do xboxa
Mam problem ponieważ mam radiówkę na dwa PC z toya. Jedno IP jest na laptopa a drugie na mojego PC. Mam Xbox-a i myślałem o takim routerze który złapał by moje IP z wifi i podłączył bym xbox-a i PC Lanem. Jest takie coś? Bardzo prosze o odp.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki router do xboxa
Nie bardzo rozumiem po co router miałby łapać wifi? Czy chodzi o to, że X-Klocek ma tylko interfejs kablowy? Jeśli tak to potrzebujesz AP a nie router.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jestem zielony w tym i to Acess Point łapie sieć w wifi i ją przekazuje na kable. Xbox ma wifi jak sie dokupi specjalną antenkę a toya dała mi najprostrzy modem jaki mieli i wole przy nim nie kombinować. Bo myślałem o pociągnięciu lan do tego modema ale jak podłączam kabel lan to wifi traci sygnał. A pozatym modem jest za daleko żeby ciągnąć kabel lan. A tak nawiasem czy może mi ktoś polecić jakiś dobry i tani acess point.
- wojteks
- *** Administrator ***
To robi Acces Point w trybie Client (WiFi zamienia na kabel).pepe216 pisze:Acess Point łapie sieć w wifi i ją przekazuje na kable
W normalnym trybie AP zamienia kabel na WiFi.
Z Twojego opisu wynika że potrzebujesz routera WiFi z wejściem WAN w postaci rj45 i AP w trybie Client (do xboxa).
Możesz zastosować Tp-Link WR543G i WA501G jeżeli dostawca nie limituje TTL
Nie pomagam na PW!