Podlaczenie internetu Pomocy
Moderator: Moderatorzy
- haker-76
- Użytkownik forum
Podlaczenie internetu Pomocy
Witam sąsiad kupił PENTAGRAM Cerberus WAR25TC i ma podpięty pod to net Pentagram stoi na oknie,w związku z tym mam pytanie co ja muszę kupić aby od niego mieć neta mieszkam ok 300-400 m od niego (mam w domu nie używana yagi) co mi brakuje i czy na taka odległość bez wystawiania Pentagramu ani anteny u sąsiada na dwór( ja mam możliwość wystawienia yagi na dwór) odbiorę od niego neta a jak tak to czym co muszę kupić.Proszę o odpowiedz .Chodzi mi o najtańszy koszt. 

√ιק
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Podlaczenie internetu Pomocy
Jaka to yagi?
Masz ją pod co podłączyć?
Widoczność jest rozumiem.
Najlepiej by było po prostu sprawdzić.
Masz ją pod co podłączyć?
Widoczność jest rozumiem.
Najlepiej by było po prostu sprawdzić.
- haker-76
- Użytkownik forum
Ja się nie znam jaka yagi taka tuba a co do widoczności to nie widzę tego okna bo domy są w rzędzie kolo siebie jeden kolo 2 bez przeszkód oddalone ok 300m i nie wiem czy to nie będzie problemem a jego pentagram stoi na oknie i nie ma możliwości wystawienia anteny na dwór jednak ja mogę wystawić antenę.
√ιק
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Chodzi głównie o firmę, a konkretniej czy to faktycznie antena czy jakiś garażowy gniot.haker-76 pisze:Ja się nie znam jaka yagi taka tuba
Ogólnie przy takim ułożeniu to nikłe szanse na powodzenie, ale jak chcesz to zwyczajnie spróbuj - nuż akurat załapie. Antenę wystawiaj jak najdalej od okna.