Podlaczenie internetu Pomocy

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
haker-76
Użytkownik forum

Podlaczenie internetu Pomocy

Post autor: haker-76 »

Witam sąsiad kupił PENTAGRAM Cerberus WAR25TC i ma podpięty pod to net Pentagram stoi na oknie,w związku z tym mam pytanie co ja muszę kupić aby od niego mieć neta mieszkam ok 300-400 m od niego (mam w domu nie używana yagi) co mi brakuje i czy na taka odległość bez wystawiania Pentagramu ani anteny u sąsiada na dwór( ja mam możliwość wystawienia yagi na dwór) odbiorę od niego neta a jak tak to czym co muszę kupić.Proszę o odpowiedz .Chodzi mi o najtańszy koszt. :hyhy:
√ιק
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Podlaczenie internetu Pomocy

Post autor: Jo_gurt »

Jaka to yagi?
Masz ją pod co podłączyć?
Widoczność jest rozumiem.
Najlepiej by było po prostu sprawdzić.
Awatar użytkownika
haker-76
Użytkownik forum

Post autor: haker-76 »

Ja się nie znam jaka yagi taka tuba a co do widoczności to nie widzę tego okna bo domy są w rzędzie kolo siebie jeden kolo 2 bez przeszkód oddalone ok 300m i nie wiem czy to nie będzie problemem a jego pentagram stoi na oknie i nie ma możliwości wystawienia anteny na dwór jednak ja mogę wystawić antenę.
√ιק
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

haker-76 pisze:Ja się nie znam jaka yagi taka tuba
Chodzi głównie o firmę, a konkretniej czy to faktycznie antena czy jakiś garażowy gniot.

Ogólnie przy takim ułożeniu to nikłe szanse na powodzenie, ale jak chcesz to zwyczajnie spróbuj - nuż akurat załapie. Antenę wystawiaj jak najdalej od okna.
ODPOWIEDZ