net4me.pl OPINIE
Moderator: Moderatorzy
net4me.pl OPINIE
Witam,
prosze o informacje, czy ma ktos z Was doswiadczenia z firma net4me,
z Poznania ??
Jakosc lacza, niezawodnosc, funkcjonowanie, ??
Wlk Dzieki
pozdr
prosze o informacje, czy ma ktos z Was doswiadczenia z firma net4me,
z Poznania ??
Jakosc lacza, niezawodnosc, funkcjonowanie, ??
Wlk Dzieki
pozdr
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja mam
mam 190kbit/s a place za 130kbit/s neta niema w tygodniu tylko 2godziny sa wtedy przylaczani nowi uzydkownicy / siec sie rozwija jest na zasadzie sieci lokalnej i mozna wymieniac dokumenty pomiedzy kompami w tej sieci / jest staly numer ip / raz mialem nawet 200Mbit/s ale to przez 2s i <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> mniej, ale nawet 5Mbit/s sie zdarzylo
NET4ME jest niezawodny
Je?li macie problemy z netem (brak po??czenia i kilka wirusów to najpierw je usuncie, a potem najlepiej wyj?? baterie z p?yty g?ównej
-nie biore odpowiedzialno?ci za wynik?e b??dy spowodowane resetem ustawie? biosu)
Je?li macie problemy z netem (brak po??czenia i kilka wirusów to najpierw je usuncie, a potem najlepiej wyj?? baterie z p?yty g?ównej
-nie biore odpowiedzialno?ci za wynik?e b??dy spowodowane resetem ustawie? biosu)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: net4me.pl OPINIE
200 mega radiem? hmmm a to ci motyw.
-
odpowiedź od admina net4me
kolega sie przejęzyczył pewnie chodziło o 2 Mb/s bo do takiej prędkości sa blokowane transfery z Ap do pojedyńczego klienta lub na switchach zarządzalnych w blokach. przerwy w sieci do 2 godzin tygodniwo sa na konserwacje i testywydajności sieci aby obniżyć do minimum wpadki. Ale cóż to sięmoże zdarzyć każdemu. Transfer 192 dla 128 jest wprowadzony czasowo do 1 go maja i zastapi obecne lącze 128 k w abonamencie niebieskim niestety biały będzie nadal 128 

-
Możliwe że pomyliłem się
ale niespodzianka niespodziewalem się
może dołączą nowi użydkownicy przejda z drogiej neostrady na net4me by zrezygnować z telefonu tpsa
może dołączą nowi użydkownicy przejda z drogiej neostrady na net4me by zrezygnować z telefonu tpsa
NET4ME jest niezawodny
- DADA
- Stały użytkownik forum
Co to jest ten NET 4 Me
Ja jestem podlaczony przez SOFTDESK i jestem bardzo zadowolony.
Naprawde zero problemow.
Idzie prawie jak po kablu.

Ja jestem podlaczony przez SOFTDESK i jestem bardzo zadowolony.
Naprawde zero problemow.
Idzie prawie jak po kablu.

-
Miałem wątpliwą przyjemność brania usług od net4me. Internet przez pierwszy miesiąc nie działał w ogóle, o czym informowałem admina. 3 dni przed końcem miesiąca zaczął działać, o czym admin od razu mnie powiadomił, że przecież działa i dołączył statystyki wykorzystania łącza za te 3 dni. Odpisałem, że ok, ale za ten miesiąc nie zapłace całości, bo miesiąc ma troche więcej dni niż 3. Po tym mailu zostałem bez żadnego ostrzeżenia odcięty. Zakładając internet radiowy spodziewałem się, że nie od razu będzie wszystko ok i ten pierwszy miesiąc jestem w stanie przeboleć, ale z jakiej racji to ja mam za to płacić? Moim zdaniem poważna firma nie powinna robić takich jaj. Dla zainteresowanych moge pokazac korespondencję z firmą (pw).
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
Zgadzam się z przedmówcą, masakra.DrJekyl pisze:Miałem wątpliwą przyjemność brania usług od net4me. Internet przez pierwszy miesiąc nie działał w ogóle, o czym informowałem admina. 3 dni przed końcem miesiąca zaczął działać, o czym admin od razu mnie powiadomił, że przecież działa i dołączył statystyki wykorzystania łącza za te 3 dni. Odpisałem, że ok, ale za ten miesiąc nie zapłace całości, bo miesiąc ma troche więcej dni niż 3. Po tym mailu zostałem bez żadnego ostrzeżenia odcięty. Zakładając internet radiowy spodziewałem się, że nie od razu będzie wszystko ok i ten pierwszy miesiąc jestem w stanie przeboleć, ale z jakiej racji to ja mam za to płacić? Moim zdaniem poważna firma nie powinna robić takich jaj. Dla zainteresowanych moge pokazac korespondencję z firmą (pw).
Pozdrawiam!
Gorszego providera nie widziałem. Olewają klienta, brak reakcji przez weekend nikt nie reaguje na usterki (brak netu przez sobotę i niedzielę zdarzył się nie raz).
Szef oddziału w Poznaniu strasznie niemiły, krzyczy i drze się na klienta oraz Zastrasza! Oczywiście klient nigdy nie ma racji. Szybkość łącza w miarę ok ale tylko na stronach testujących szybkość łącza internetowego. Nie liczcie na spokojne korzystanie z netu problemy się mnożą i mnożą.
Wielkie Ego pulchnego szefa jest wprost proporcjonalne do rozmiaru jego paska od spodni. Niestety wielkość tej firmy kończy się w tym miejscu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli od prawie 5 lat nic się nie zmieniło. Wykopałeś luzrak04 wątek z 2006 roku. 

-
Niestety smutna prawda, nigdy drugi raz bym w to bagno nie wszedł. Zastanawiam się jak z takim podejściem mogą chłopaki funkcjonować tyle czasu na rynku? Może dlatego, że klientów zdobywali ponieważ umowę można było podpisać na osobę a nie na lokal, co dla większości studentów na pokojach jest atutem. Jednak nadeszła wielka chwila, chyba od stycznia TPSA wprowadziło to samo, więc będzie można podłączyć sobie neta w wynajmowanym lokalu na siebie...ja.michal pisze:Czyli od prawie 5 lat nic się nie zmieniło. Wykopałeś luzrak04 wątek z 2006 roku.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ciekawe. Nie słyszałem o tym. Można na siebie założyć telefon/internet w wynajmowanym lokalu, ale za zgodą właściciela.luzrak04 pisze: Jednak nadeszła wielka chwila, chyba od stycznia TPSA wprowadziło to samo, więc będzie można podłączyć sobie neta w wynajmowanym lokalu na siebie...
-
Ja takiej zgody nie musiałem przedstawiać, ale dla pewności trzeba zadzwonić...ja.michal pisze:Ciekawe. Nie słyszałem o tym. Można na siebie założyć telefon/internet w wynajmowanym lokalu, ale za zgodą właściciela.luzrak04 pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Najpierw złożyłem wniosek o telefon (takie naciąganie tpsa; żeby mieć internet trzeba płacić za utrzymanie łącza tudzież za telefon), w salonie podpowiedzieli mi żebym go od razu zawiesił wtedy płacę coś koło dwadzieścia kilka zł zamiast trzydziestu kilku zł. Po kilku dniach przyszedł facet z telekomunikacji coś tam porobił przy gniazdku i wsio.
Dziś jadę podpisać umowę o neostradę, wszystko to tylko za pomocą dowodu osobistego bez żadnych zezwoleń.
pozdrawiam.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-03-11, 12:55 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-03-11, 12:54 przez luzrak04, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To faktycznie wreszcie coś frontem do klienta.