dlink di-524 + aster. potrzebna pomoc

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zinger
Początkujący użytkownik forum

dlink di-524 + aster. potrzebna pomoc

Post autor: zinger »

Panowie, błagam o pomoc. Od dwóch dni siedzę i nie robię nic innego, tylko próbuję skonfigurować ten beznadziejny sprzęt. Kupiłem router di-524, niestety nie potrafię sobie poradzić z jego konfiguracją. Nie jestem kompletnym laikiem, przeczytałem wszystkie tematy o problemach z tym routerem i nic. Nie chce działać. Nie wiem o co chodzi, ale najczęściej powtarza się błąd o niemożliwości połączenia się z serwerem dns. Kiedy podłączam kabel który prowadzi od modemu(routera??) providera(aster) bezpośrednio do laptopa, wszystko jest w porządku. Przy konfiguracji routera pojawiły się problemy. Najpierw próbowałem robić to wg zaleceń producenta, czyli uruchomić wszystko bezpośrednio z płytki. Niestety, po wpisaniu wszystkich danych(ip, maska, dns) wyskakiwały rózne problemy, typu sprawdź kabel, podłaczenie zasilania... Zarzuciłem to i próbowałem "naprawić" połączenie poprzez vistę - okazało sie, że niemożliwe jest połączenie z serwerem dns. Konfigurowałem router z poziomu przeglądarki, klonowałem adres mac i dalej nic...
proszę o pomoc, moje siły są już na wykończeniu...
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: dlink di-524 + aster. potrzebna pomoc

Post autor: Jo_gurt »

zinger taka rada: wywal dołączoną płytkę.
Potem zresetuj router do ustawień fabrycznych i spróbuj z tutorialem, który mam w podpisie.
zinger
Początkujący użytkownik forum

Re: dlink di-524 + aster. potrzebna pomoc

Post autor: zinger »

Jo_gurt wielkie dzięki!! Udało się:) nie chce już wracać do tego co sknociłem na początku, a najprostsze rozwiązania są najlepsze:) jeszcze raz dzięki!

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-10-08, 14:13 ]
Poprawa słownictwa.
Ostatnio zmieniony 2008-10-08, 13:12 przez zinger, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ