Skype mi zrywa połączenie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
arab79
Użytkownik forum

Skype mi zrywa połączenie

Post autor: arab79 »

Jeśli mam dobry transfer (NOKIA 6021 ok. 130kbps) to próbuję rozmawiać przez komunikatory typu Skype i mu podobne(VoipStunt). Niestety po kilku sekundach rozmowy zaczyna przerywać i zrywa mi połączenie Dial-Up. Czy ktoś może wie jak temu zaradzić? Czy ktoś miał lub ma takie problemy? Czy pomoże wykup dynamicznego IP? Czy mam się przesiąść na UMTS, ale też nie jestem pewien czy to będzie działać??
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Skype mi zrywa połączenie

Post autor: Szadzik »

Zrywaq Ci połączenie bo masz za słaby transfer i do tego zbyt duże pingi. Nie da się rozmawiać, jeśli masz poniżej ok. 180kbps. Jakbyś miał tak jak mówię, to wtedy jeszcze jako tako da radę.
Back to the Future ;)
arab79
Użytkownik forum

UMTS pomoże?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Na pewno będzie lepiej, jednak na cuda bym nie liczył. Rozmawiać się na pewno już spokojnie da, przynajmniej przy założeniu, że bedziesz miał dość dobry zasięg. Pingi w UMTSie to już około 350ms.
Back to the Future ;)
Nosfi
Użytkownik forum

Post autor: Nosfi »

Oczywiście, że się da ... rozmawiać, łazić po stronach, grać na kurnikach, pisać na gg i do tego wrzucać coś ftpem :)

Ale tylko jeśli masz tak jak np. ja ...

Opisałem to TUTAJ.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Nosfi, łącznie zmieniany 1 raz.
BlueConnect, GlobeTrotter Fusion+
----------------------------------------
Pozdrawiam, Nosfi ...
Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

ba

Post autor: seboo »

ja mialem przy zuzyciu skypea i 6020 ze podczas intensywnej rozmowy nie tylko zrywalo mi polaczenia dialup - co musialo sie uczynic :) - bo <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> resetowal mi sie telefon :) - nie wiem dlaczego tak jest ale to moze byc wina samego sprzetu ze nie wytrzymuje trybu full duplex i duzego obciazenia - sugerowalbym zmiane sprzetu - <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> ! oczywiscie nie kupuj nowego :P z EDGEM - bo jezeli jestes w zasiegu UMTS to skype ruszy bez problemu - nawet w trybie video - aha zalecany wtedy komputer - wiec ze moge sie osmieszac bo mialem p 3 550 :) - to conajmniej p 4 1.4 GHz - video skype skutecznie obciaza procesor 1.4 Ghz w stu procentach :)

aha opoznienie maksymalne w moim umts to 350 ms - srednie 240 - niskie 160 ms
arab79
Użytkownik forum

Wielkie dzięki :) Telefonu nie zmienię bo to służbowy :wink: Zastanawiam się nad kupnem Motorolki V980.
arab79
Użytkownik forum

OOOO!!! Zainstalowałęm sobie cudownie opisywanego SPIKa, myślałem że pomoce coś w gadaniu przez net a tu guuuuucio:( Resetuje mi telefon, co za szajs!!
dymko
Początkujący użytkownik forum

co do skypa

Post autor: dymko »

NA gprsie i edge można powiedzieć, że skype nie chodzi, tak więc daj se spokój.
ODPOWIEDZ