Problem z konfiguracja routera przy kabłowce !!!!

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kojot_mk1
Początkujący użytkownik forum

Problem z konfiguracja routera przy kabłowce !!!!

Post autor: kojot_mk1 »

mam w mieszkaniu internet z kablówki w toruniu dostalem modem motoroli zostalo wszystko podlaczone na jednen komputer i teraz chce przez router(pentagram p6391) rozdzielic sygnal na 3 laptopy i jeden stacjonarny komp. problem pojawia sie juz na samym poczatku gdy podlanczam kompa widze router widze konfiguracje modemu ale nie mam neta... ustawialem wszystko wedlug instrugcji automatyczne ip itd ale cos jest nie tak na laptopie <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie widzi routera... pomocy
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z konfiguracja routera przy kabłowce !!!!

Post autor: Jo_gurt »

kojot_mk1, z twojego opisu za bardzo nie da się wywnioskować co działa a co nie.
Na kalu podłączonym do routera jest net? Na radiu rozumiem nie?
Zajrzyj do tutoriali w moim podpisie.
kojot_mk1
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kojot_mk1 »

podlaczone wszystko jest ok w tcpip mam zaznaczone wszystko automatycznie ale nie mam pojecia co nie dziala tak jak by cos blokowalo polaczenie internetowe. przez okno przegladarki moge wejsc do panelu konfiguracji routera jak i modemu wiec mam z nimi lacznosc co ciekawe modem pokazuje ze wszyskot jest ok. przy polaczeniu bezposrednim przez modem do kompa wszystko dziala

[ Dodano: 2008-10-16, 12:15 ]
ktos mi poradzil wpisac adresy dns sciagnolem dns tepsy wpisalem i to odblokowalo neta:) teraz mam probelm z wifi na laptopach sa visty zainstalowane laczy z routerem ale nie laczy z internetem...
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: przemek20011 »

Daj wynik ipconfig/all oraz postaraj się poprszypisywać statycznie adresy na lapku z vistą. Na viscie często są problemy z konfigiem po wi-fi
ODPOWIEDZ