Zamieszczę kilka screenów z różnymi ustawieniami, gdzie popełniam błąd?

Wybrany port 5 (bez komunikacji AT)

Poniżej error przy zaznaczonej Komunikacji AT

Poniżej errror dla wybranego portu 6 i 7

Moderator: Moderatorzy
Ustawienia -> AT i PIN -> Port - modem[...] Powinien być zaznaczony (w tym przypadku) COM6 lub COM7 (nie pamiętam który, czy UI czy application). Następnie należy zaznaczyć "Komunikacja AT" (to zweryfikuje czy został wybrany dobry port, jeżeli dobry to uda się zaznaczyć). Uwaga! Nie wybierać (w tym przypadku) COM5 bo to jest port modemu.komanch pisze:Mam problem z ustawieniem Topnetinfo dla modemu Huawei E620
Ok, prawidłowy to COM7, Komunikacja AT zaznaczona, inne managery wyłączone, moc sygnału tak jak niżej, efekt:janek222 pisze:Ustawienia -> AT i PIN -> Port - modem[...] Powinien być zaznaczony (w tym przypadku) COM6 lub COM7 (nie pamiętam który, czy UI czy application). Następnie należy zaznaczyć "Komunikacja AT" (to zweryfikuje czy został wybrany dobry port, jeżeli dobry to uda się zaznaczyć). Uwaga! Nie wybierać (w tym przypadku) COM5 bo to jest port modemu.
Po zaznaczeniu "Komunikacja AT" jaka jest siła sygnału (Moc) w oknie głównym programu?
APN - wybrałem WPmobi.janek222 pisze: Czy PIN został zdjęty z karty SIM?
Po wybraniu połączenia "Wybierz połączenie" trzeba ustawić "Ustaw APN".
A czy zostało zaznaczone Ustawienia -> AT i PIN -> Wprowadź PIN?komanch pisze:PIN mojej karty to
Ale w tym modemie z tym firmware niestety jest inaczej. Niestety brak standardów jest tu utrudnieniem. Z tym problemem już sobie poradziliśmy - komendy AT działają już dobrze.ja.michal pisze:Panowie z doświadczeń z GT Max wiem, żeby wszystko działało powinno się zaznaczyć Application Interface
komanch pisze:Zrobiłem wszystko co poradziłeś, coś się zmieniło
komanch pisze:hura, bardzo dziękuję
Program sumuje już sesje zakończone pierwszego dnia okresu rozliczeniowego. Gdyby ich nie sumował to mogło by dojść do niedoszacowania. Najlepiej aby w momencie zmiany okresów net był rozłączany. Niestety w tej chwili nie widzę lepszego, prostego rozwiązania.Nikelajer pisze:O czemu to tak dziwnie pokazuje?
A czy w takim przypadku wciśnięcie o północy przycisku "Wyczyść historię połączeń" nie rozwiąże tego problemu? Byłoby to lepsze niż przerywanie połączenia w trakcie transmisji.janek222 pisze:Najlepiej aby w momencie zmiany okresów net był rozłączany. Niestety w tej chwili nie widzę lepszego, prostego rozwiązania.
Program "widzi" początek i koniec okresu rozliczeniowego, nie "widzi" co było pobierane o której godzinie, pamięta to co widać w tabeli "Historia połączeń" (okno główne programu).Nikelajer pisze:powiedzmy pobieralem plik od np 22.00 do 24.20 bez przerwy to on mi zsumowal to od tej 22.00 pomimo nowego dnia okresu rozliczeniowego
Widocznie algorytm sprawdzający źle działa na Viście. Ktoś jeszcze to zauważył? Zastanawiam się czy zrobić możliwość wyłączenia sprawdzania czy nie sprawdzać na Viście, a może nie sprawdzać tylko na 64 - bitowej? Nie wiem jak jest u innych? Osobiście nie mogę sprawdzić bo nie mam Visty.Nikelajer pisze:Aktualnie jade na Viscie x64 i za kazdym razem jak wchodze w ustawienia wyskakuje mi blad: "Nie znaleziono modemu [...] Sęk w tym ze modem mam dobrze wybrany
Miałem okazję spotkać się z Vistą i niestety było to spotkanie z wszech stron nieprzyjemne.Nikelajer pisze:ale net dziala caly czas, chociaz w stosunku do tego jak mi na XP chodzil to jest 2x wolniej
Niestety nie, jeżeli połączenie będzie trwało to program ponownie dopisze całą sesję. Pobierane są z systemu dane: czy połączenie trwa, początek połączenia(czas), ilość przetransferowanych danych od początku połączenia (wysłane, odebrane), aktualny czas. Na podstawie tego jest dodawany lub aktualizowany wpis w historii połączeń.Chris-Kr pisze:A czy w takim przypadku wciśnięcie o północy przycisku "Wyczyść historię połączeń" nie rozwiąże tego problemu?
Chyba nie będę już robił podwersji. Od razu będą następne wersje, nawet przy małej ilości zmian. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?Chris-Kr pisze:Przydałoby się tę najnowsza wersję podpiąć do pierwszego postu w wątku.
Jeżeli tego nie zrobiłem, to zaraz się poprawięChris-Kr pisze:@ BliSki:
Przydałoby się tę najnowsza wersję podpiąć do pierwszego postu w wątku
janek222 pisze:[ Dodano: 2008-10-15, 01:07 ]
Dostępna jest już nowa podwersja 3.09b.
Ja uważam, że nowy numer świadczy, że się program rozwija.janek222 pisze:Chyba nie będę już robił podwersji. Od razu będą następne wersje, nawet przy małej ilości zmian. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Na 100% nie dostaniesz dokładnej odpowiedzi. Problemy mogą się zacząć nawet od samej instalacji na systemie.Tomisek pisze:Mam się spodziewać jakiś problemów z tym modeme a TNI ????