Problem z tranzakcją na allegro.

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
oSA
Stały użytkownik forum

Problem z tranzakcją na allegro.

Post autor: oSA »

Witam,

21.09.2008 na allegro zamówiłem dysk przez opcję KUP TERAZ. Czekałem na dysk i czekałem. Pisałem do sprzedającego co z tym dyskiem i czy został wysłany. Dostałem odpowiedź razem z załącznikiem nadania paczki. To było jakiś tydzień od wysłania. Dodatkowo napisali żebym poszedł na pocztę. Byłem, ale powiedzieli mi, że nic nie ma dla mnie. Przed wczoraj dostałem maila od sprzedającego, że dysk wrócił, bo go nie odebrałem. Przesłał także załączniki.

Teraz sprzedający chcę żebym zapłacił za dysk + przesyłka, do tego jeszcze za zwrot jej do niego. Czy to wszystko jest prawidłowe? Dlaczego mam płacić za błędy poczty?

Co robić?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Problem z tranzakcją na allegro.

Post autor: Jaco »

oSA pisze:Co robić?
Takie sprawy załatwiaj przez serwis Allegro. Jak było naprawdę wiesz tylko Ty i sprzedający. Ponadto piszesz
oSA pisze:Czekałem na dysk i czekałem.
a nie piszesz czy za niego zapłaciłeś. Jeśli wybrałeś opcję za pobraniem to może została wysłana na inny adres niż twój. Sytuacja jest do głębszego przeanalizowania.
oSA
Stały użytkownik forum

Napisałem także do allegro. Dysk był wysłany za pobraniem.
Awatar użytkownika
Jaco

oSA pisze:Przesłał także załączniki.
A cóż to są za załączniki? Możesz bardziej szczegółowo. Pójdź na pocztę i złóż skargę że była paczka do ciebie nie nawet listonosz nie zostawił awiza aby ją odebrać tylko odesłał. Pamiętaj że jeśli nadawca paczki zaznaczył na druku wysyłki opcję ,,Zwrot do nadawcy niezwłocznie,, to od razu wróciła do nadawcy.
oSA
Stały użytkownik forum

W załącznikach były skan nadania paczki, a dokładnie jego zdjęcie.

Dzisiaj pójdę na pocztę i załatwię sprawę. A Zwrot do nadawcy niezwłocznie nie ma na tym skanie tego...
Awatar użytkownika
Jaco

oSA pisze:a dokładnie jego zdjęcie.
Możesz je tu zapodać. Wymaż swoje i nadawcy dane.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

oSA, w Zielonej Górze jest system komputerowy, który teoretycznie może pomóc wyśledzić gdzie i kiedy była przesyłka. Napisz do sprzedawcy żeby wysłał Ci numer przesyłki. Potem sprawdź na poczcie gdzie i kiedy ona była. Ponadto jeżeli masz te nowe euroskrzynki i listonosz z awizem się pomylił, to niestety na 99% takie awizo leży sobie w zwrotach i nikt tego nie wyciąga. U mnie zalega w zwrotach chyba z setka listów już od dwóch lat. Niestety nikt się tym nie interesuje :(
Bałagan taki z tymi euroskrzynkami, że szkoda mówić. Nawet w "dzwonię do pani, pana" poruszał to redaktor Weiss i nic to nie dało, bo polskie prawo nie przewiduje co i kto ma robić ze zwrotami.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ