czy jest sens kupowania modemu?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmTeeDee

czy jest sens kupowania modemu?

Post autor: EmTeeDee »

Jak w temacie , czy jest sens kupna modemu(usb lub pcmcia) jeżeli w orange ma się tylko EDGE a inne sieci które mają "szybszy"net są oddalone ok.10km.a dookoła lasy??
Używam telefonu jako modemu , co dała by mi zmiana na modem?? :(
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: czy jest sens kupowania modemu?

Post autor: Jaco »

Peternus
Użytkownik forum

Post autor: Peternus »

[email protected] pisze:Jak w temacie , czy jest sens kupna modemu(usb lub pcmcia) jeżeli w orange ma się tylko EDGE a inne sieci które mają "szybszy"net są oddalone ok.10km.a dookoła lasy??
Używam telefonu jako modemu , co dała by mi zmiana na modem?? :(
Nic by ci nie dała, najwyzej gorszy zasięg i gorsza stabilność połączenia.
Po trzech miesiącach używania modemu moja odpowiedź brzmi: nie!
Nie i jeszcze raz nie.
Piotr
Piotr
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Peternus pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->YaHooo - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!

Nic by ci nie dała, najwyzej gorszy zasięg i gorsza stabilność połączenia.
Po trzech miesiącach używania modemu moja odpowiedź brzmi: nie!
Nie i jeszcze raz nie.
Piotr
To na razie ''wrzucę na luz"poczekam z parę lat to może coś się zmieni :cry: Wkurza mnie tylko to że jak zajdę do brata który wyemigrował do miasta ma neta po kablu i wszystko u niego śmiga a u mnie żeby nie tuner tv.w kompie na który zerkam jednym okiem to zawału bym dostał! :klnie: I tak podwyższyłem neta na 6GB. Bo po przekroczeniu 1GB.to już całkiem tragedia, a te 6GB.z tą prędkością którą oferuje orange to jest nierealne do przekroczenia w ciągu miesiąca!Szkoda tylko kasy,ale pal licho człowiek jest zdrowszy bo mniej zostaje z wypłaty na piwko :rotfl: Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-17, 19:50 ]
Poprawa pisowni.
Wycięcie zbędnego autocytatu.
Ostatnio zmieniony 2008-10-17, 18:49 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

[email protected] pisze:jeżeli w orange ma się tylko EDGE a inne sieci które mają "szybszy"net są oddalone ok.10km.a dookoła lasy??
Co to znaczy szybszy net? UMTS? Jeśli tak to 10 km to nie musi być wcale za dużo. Jęsli masz jakiś telefon UMTS warto to sprawdzić. ;)
ODPOWIEDZ