Witam wszystkich
Po przeprowadzce do domu jednorodzinnego mam bardzo duży problem z doprowadzeniem do niego internetu:(
Zaczynając oczywiście od tp i neostrady niestety dostałem odpowiedź, że na dzień dzisiejszy podłączenie kabla internetowego nie jest możliwe, ale w ciągu 8 miesięcy mogą pociągnąć słupy od głównej drogi.
Sferia powiedziała, że szybko się rozwija ale w nieporęcie jeszcze nie funkcjonują Sad
Próbowałem też miejscowego internetu kierunkowego, ale niestety tu przeszkadza las tam znów wyższy budynek:(
Teraz szukam jeszcze czegoś innego. Są jeszcze jakieś możliwości?Sad
Rozpatruje blueconnect i tym podobne, ale nie wiem czy to się sprawdzi jeśli chcemy mieć wygodny internet jednoczesnie na trzech komputerach...
Jakie są jeszcze alternatywy doradźcie coś...Bez neta to raczej ciężko sobie poradzić smilies/smile.gif
Nie bardzo wiedziałem w którym dziale napisac, więc jeśli źle trafiłem to powiedzcie gdzie go przenieść.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-18, 16:39 ]
Poprawa pisowni.
Nie mogę podłączyć żadnej usługi internetowej...Nieporęt
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie mogę podłączyć żadnej usługi internetowej...Nieporęt
Ostatnio zmieniony 2008-10-18, 15:38 przez white, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Nie mogę podłączyć żadnej usługi internetowej...Nieporęt
Czekac do 1.grudnia na CDMA450 chyba tylko pozostaje.white pisze:po przeprowadzce do domu jednorodzinnego mam bardzo duży problem z doprowadzeniem do niego internetu:(
- Rilicek
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Nie mogę podłączyć żadnej usługi internetowej...Nieporęt
Możesz spróbować jeszcze Wimax w Netii. Jest jednak bardzo duże prawdopodobieństwo, że nie będzie u ciebie zasięgu – u mnie nie ma. Nie wiem o jaki Internet kierunkowy się pytałeś. Możesz spróbować zapytać się Pana Czarka Kopcia (CBG-net ul. Jana Kazimierza 44a). Łącze takie sobie, ale bez limitów. Oczywiście możesz zapomnieć o P2P.
orange -> EchoLife HG612 + 2xNetgear R6220 (OpenWrt 19.07 z LuCI)
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/