Zarządzanie sieciami z poziomu AP
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zarządzanie sieciami z poziomu AP
Witam! W moim PC siedzi karta wifi, do której jest podłączona antena zewnętrzna typu yagi. Menadżer karty wifi wyświetla mi kilkanaście dostępnych sieci o różnych profilach tzn. jedne są zabezpieczone, inne mają filtrację po mac adresach, a jeszcze inne mają ustawione DHCP. Załóżmy, że mam dane do podłączenia z wszystkimi sieciami. Wtedy bez problemu z poziomu pojego PC mógłbym się przełączać pomiędzy nimi wedle uznania. Jednak co wtedy, kiedy kiedy korzystałbym z AP w trybie client i podłączonego do PC poprzez RJ-45? Czy dałoby się jakoś z poziomu PC w szybki sposób przełączać pomiędzy tymi sieciami, czy też za każdym razem kiedy chciałbym zmienić sieć - musiałby ponownie konfigurować AP na daną sieć?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Zarządzanie sieciami z poziomu AP
Z tego co mi wiadomo niestety zmiana sieci polegała by na zalogowaniu się na AP i ręcznej konfiguracji.gorus1 pisze:Czy dałoby się jakoś z poziomu PC w szybki sposób przełączać pomiędzy tymi sieciami, czy też za każdym razem kiedy chciałbym zmienić sieć - musiałby ponownie konfigurować AP na daną sieć?