Kłopoty z bezprzewodową Erą

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michal.glazik
Początkujący użytkownik forum

Kłopoty z bezprzewodową Erą

Post autor: michal.glazik »

Mam (można tak powiedzieć :/ )internet z Ery oraz modem Merlin U470 i Blueconnect Menagera 1.7.0. Mam stacjomarnego PC z przejściówką Ricoh R/RC/RT/RC 5C475 (II), R5C520. (tak pisze w menedzeże urządzeń)Praktycznie nie mam dostepu do internetu, bo po włączenie neta łączenie trwa 5 minut, potem wyświetla siekomunikat błędu 31 albo, że nie zidentyfikował mojego telefonu komórkowego. Kiedy biorę identyfikowanie mojego modemu wszystko bardzo wolno trwa, ale wszystko wydaje sie byc w porządku. Potem znowu łączę się z netem(tym razem 10 minut :cry: ) I mam 2kbity na sekundę :cry: :cry: .
Co chwila nie mam żadnego przesyłu. Otwieanie strony msn-a bez obrazkow trwało 7 minut!! Nawet nie mogłem włączyć google bo błąd mi wyskakiwał z inetrnet explorera.
Mam zasięg bo na mapce Ery wszystko jest w porządku. O co chodzi? Może ktoś mi pomóc?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Kłopoty z bezprzewodową Erą

Post autor: Sundance_kid »

michal.glazik na początek sprawdź tą przejściówkę.

[ Dodano: 2008-10-08, 15:09 ]
A w drugiej kolejności modem (podłącz do innego komputera).
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

michal.glazik Używasz anteny zewnetrznej? Bo przy przejsciowce nie dość ze modem nie dość ze jest w kącie na przy ziemi zasłonięty z jednej strony metalową obudową kompa, to jeszcze ma antene do góry nogami (jesli jest porządny to wali sygnał w ziemie zamiast do góry) Ale w pierwszej kolejności spradzić trzeba to co Pani moderator napisała.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: janek222 »

michal.glazik pisze:Co chwila nie mam żadnego przesyłu.
Proponuję sprawdzić jak przejściówka zachowuje się we wszystkich slotach PCI. Często w każdym zachowuje się inaczej, mi tylko w jednym działa dobrze.

[ Dodano: 2008-10-09, 23:45 ]
Jaką masz siłę sygnału wg. managera?
Pozdrawiam
Janek
michal.glazik
Początkujący użytkownik forum

Post autor: michal.glazik »

HURRA :D :D
Nareszcie mam neta.
Przez troche kombinowałem. Ciocia mi doradziła "zrób formata".
To była ostatnia możliwosc.
Zrobiłem formata, zainstalowalem wszystko od poczatku.
I juz jest OK
Dzieki za pomoc!
ODPOWIEDZ