Jak podlaczyc nokie e 51 do laptopa za pomoca bluetotha?:-((
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak podlaczyc nokie e 51 do laptopa za pomoca bluetotha?:-((
Witam
Juz nie mam sil-caly dzien siedze i czytam jak to ze soba podlaczyc nokie e51 i lapka pod Viste.
Sciagnalem sterownik ze strony nokii do modemu ale nic nie dziala.
Naciskam kwerenda modemu i wyskakuje mi okienko ze mam wylaczony albo zle podlaczony modem i koniec na tym utknalem
Czy ktos moze mi poradzic jak to wszystko podlaczyc.Obecnie mam Heyah ale w Anglii chce uzywac Vodafone-wydaje mi sie ze to nie ma roznicy tylko chodzi o ta KONFIGURACJE!!
POMOCY DZIEKI
Juz nie mam sil-caly dzien siedze i czytam jak to ze soba podlaczyc nokie e51 i lapka pod Viste.
Sciagnalem sterownik ze strony nokii do modemu ale nic nie dziala.
Naciskam kwerenda modemu i wyskakuje mi okienko ze mam wylaczony albo zle podlaczony modem i koniec na tym utknalem
Czy ktos moze mi poradzic jak to wszystko podlaczyc.Obecnie mam Heyah ale w Anglii chce uzywac Vodafone-wydaje mi sie ze to nie ma roznicy tylko chodzi o ta KONFIGURACJE!!
POMOCY DZIEKI
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak podlaczyc nokie e 51 do laptopa za pomoca bluetotha?:-((
Ściągasz "Nokia Connectivity Cable Driver" ze strony Nokii,instalujesz przy odłączonym telefonie.camel125 pisze:Sciagnalem sterownik ze strony nokii do modemu ale nic nie dziala.
Podpinasz telefon,wybierasz w telefonie tryb "PC suite".Sterowniki się instalują.
I gotowe - masz modem gotowy do konfiguracji i połączenia.
-
OK Ale jak mam wybrac w telefonie opcje PC Suite?? Taka opcje mialem jak podlaczalem telefon za pomoca kabla a ja chce podlaczyc za pomoca bluetotha wiec nie wiem jak mam to zrobic??
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Masz tak jak tu:camel125 pisze:a ja chce podlaczyc za pomoca bluetotha wiec nie wiem jak mam to zrobic??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dokładnie tak jak Jaco podał.
Nokia PC Suit i jazda.
camel125, masz poprawnie zainstalowany BT?
Nokia PC Suit i jazda.
camel125, masz poprawnie zainstalowany BT?
-
Zrobilem tak jak napisales,ale dalej nie mam neta z nokii.Probuje sie polaczyc z netem w programie Nokia PC i wyskakuje mi "Telephone signal not detected,please check connection"
Co teraz?
Co teraz?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W telefonie BT włączony masz? Dłużej gwiazdkę przytrzymać.
-
Tak BT mam wlaczony nokia jest polaczona z Nokia PC Suite.Moze jakies stery do modemu potrzebne??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Powinno działać po zainstalowaniu Nokia PC Suit. Oczywiście nowej wersji która ma sterowniki tego telefonu.
Ta Vista to 32 czy 64?
Ta Vista to 32 czy 64?
-
Mam Viste 32. Dalej nie dziala.Po za tym teraz nie moge zainstalowac sterownikow do modemu
. Wczoraj normalnie zainstalowalem i moj nowy modem pokazal sie w menadzerze urzadzen.Pozniej go odinstalowalem i sprobowalem zainstalowac jeszcze raz ale podczas instalacji nie wykrywa mi zadnego portu.Wczesniej mialem chociaz port nr 8 i tam umiescilem modem.Po usunieciu modemu z menadzera nie wykrywa mi portu.
Co ma zrobic? I jaki dokladnie sterownik mam zainstalowac do noki e51 zeby chodzila jako modem??

Co ma zrobic? I jaki dokladnie sterownik mam zainstalowac do noki e51 zeby chodzila jako modem??
- Jaco
A na kablu chodzi? Ja mam też BT ale już kiedyś tu pisałem na forum że PC Suite nie widzi modemu dla BT w Nokii. Testowałem na 6230 i 6300. Być może tu jest problem z twoim BT.
Masz może jakąś aplikację do tego BT. Może spróbuj z nią zamiast PC Suite tak jak w tym przykładzie: Połączenie via Bluetooth
Masz może jakąś aplikację do tego BT. Może spróbuj z nią zamiast PC Suite tak jak w tym przykładzie: Połączenie via Bluetooth
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
camel125, odinstaluj stery do Noki. Zainstaluj najnowszego Nokia PC Suit. Zmień port USB do którego masz BT podpięty. Zainstaluje PC Suit. Włącz BT w telefonie i powinien wykryć modem.
Możesz mieć w telefonie jeszcze zaznaczoną opcję o autoryzacji każdej próby połączenia w BT. Wyłącz to.
Możesz mieć w telefonie jeszcze zaznaczoną opcję o autoryzacji każdej próby połączenia w BT. Wyłącz to.
- Jaco
A u ciebie działa PC Suite z BT jako modem?ja.michal pisze:Włącz BT w telefonie i powinien wykryć modem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. Za pierwszym podłączeniem przez BT. I internet i inne opcje PC Suit. Zarówno na Viście jak i na XP. Vista Home Premium 32.Jaco pisze:A u ciebie działa PC Suite z BT jako modem?
- Jaco
camel125, poczytaj to: http://www.nokia.pl/A4745499 Piszą tam o wersji sterownika dla BT .
[ Dodano: 2008-10-20, 13:18 ]
Sam też muszę się za tym zakręcić
[ Dodano: 2008-10-20, 13:30 ]
I chyba wiem czemu nie działa
[ Dodano: 2008-10-20, 13:18 ]
Sam też muszę się za tym zakręcić

[ Dodano: 2008-10-20, 13:30 ]
I chyba wiem czemu nie działa

Windows XP:
* Microsoft Windows Bluetooth(tylko z Service Pack 2)
* stos Toshiba Bluetooth, wersja sterownika 4.0, 5.0 oraz 5.10.12
* WIDCOMM Bluetooth stack, wersja sterownika 1.4.2.18, 3.x, 4.x oraz 5.x
* IVT BlueSoleil Bluetooth stack, wersja sterownika 2.x, 3.x oraz 5.0.5
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Starsze wersję Nokia PC Suite nie obsługiwały poprawnie połączeń Bluetooth, więc jeżeli masz problemy z połączeniem i sterownikami ściągnij po prostu najnowszą wersję Nokia PC Suite z tego miejsca.
-
Witam :-)))))
Jak dla mnie temat uznaje za zamkniety. Dzieki wszystkim za wszelka pomoc.Udalo sie w koncu !!
A mianowicie po calym dniu nieudanych prob, poddalem sie polaczylem telefon kablem i internecik dziala-wszystko bylo ok.
Ale nie dalo mi spokoju to ze nie mam internetu jak chcialem polaczyc sie z netem za pomoca nokia e51->laptop-wiec chcialem to w koncu rozwiazac i naprawic i udalo sie :-)
Pomogla instalacja najnowszego PC SUITE, odinstalowalem modem(nokia e51) i zainstalowalem z powrotem nokia jako modem-POMOGLO!
Wielkie dzieki!!
Mam jeszcze tylko jedno pytanko-teraz mam w nokii siec Heyah-czy w Anglii jak wloze karte angielska np Vodafone to internet bede mial normalnie czy bede jakies problemy??
Dziekuje i Pozdrawiam
Jak dla mnie temat uznaje za zamkniety. Dzieki wszystkim za wszelka pomoc.Udalo sie w koncu !!
A mianowicie po calym dniu nieudanych prob, poddalem sie polaczylem telefon kablem i internecik dziala-wszystko bylo ok.
Ale nie dalo mi spokoju to ze nie mam internetu jak chcialem polaczyc sie z netem za pomoca nokia e51->laptop-wiec chcialem to w koncu rozwiazac i naprawic i udalo sie :-)
Pomogla instalacja najnowszego PC SUITE, odinstalowalem modem(nokia e51) i zainstalowalem z powrotem nokia jako modem-POMOGLO!
Wielkie dzieki!!
Mam jeszcze tylko jedno pytanko-teraz mam w nokii siec Heyah-czy w Anglii jak wloze karte angielska np Vodafone to internet bede mial normalnie czy bede jakies problemy??
Dziekuje i Pozdrawiam
- Jaco
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.camel125 pisze:ak dla mnie temat uznaje za zamkniety.
Jeśli telefon nie posiada blokady simlock i prawidłowo skonfigurujesz połączenie nie powinno być problemów.camel125 pisze:-czy w Anglii jak wloze karte angielska np Vodafone to internet bede mial normalnie czy bede jakies problemy??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
APN, login i hasło z Vodafone i jazda.camel125 pisze:Mam jeszcze tylko jedno pytanko-teraz mam w nokii siec Heyah-czy w Anglii jak wloze karte angielska np Vodafone to internet bede mial normalnie czy bede jakies problemy??

-
Oki telefon mam bez simlocka ale skad wezme Apn, login i haslo z Vodadone lub T Mobile i przede wszystkim gdzie mam to wpisac bo jak na razie moja konfiguracja polegala na tym ze laczac sie z netem za pomoca noki w programie PC Suite wybieralem tylko z listy operatorow Heyah Poland i pod spodem wybieralem modem czyli moja nokie i wszystko smiga.
pozdro
pozdro
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
camel125 pisze:skad wezme Apn, login i haslo z Vodadone lub T Mobile
Na 90% będzie tam Vodafone i T-Mobile.camel125 pisze:wybieralem tylko z listy operatorow Heyah Poland i pod spodem wybieralem modem czyli moja nokie i wszystko smiga.

A jak nie to powinny być dane na starterze od tych sieci i ręcznie wpisujesz klikając przed połączeniem taka ikonka z kluczem. Klikasz i ręcznie ustawiasz wszystko.